Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mahmut Esad Kıraç

Mahmut Esad Kıraç

Seçimin matematiği ve İYİ Parti'ye davet

Seçim yaklaştıkça seçimin matematiği de güncelleniyor. Önce HDP ile görüşen AKP şimdi de İYİ Parti''ye "Altılı Masa''dan kalk ve gel" dedi.

Bazı "reisçi" arkadaşlarımız vardı. Her ortamda İYİ Parti''yi eleştirip FETÖ''cü diyorlardı. Tabii ki kraldan çok kralcı oldukları için akılcı değil her ortamda "reisçi" tutum takınıyorlardı.

Geldiğimiz noktada yine yanıldılar. Reisleri onları kahve sohbetlerinde yalnız bıraktı.

Şunu kabul edelim: Seçimin matematiğinde en başından beri ne HDP ne de CHP rol oynuyor. En büyük rol, oyunu anketlerde yüzde 20''lere sıçratan İYİ Parti''nindir.

Bazı anketlere göreyse CHP''yi geçmesi dahi an meselesidir.

İşte bu sebeple İYİ Parti''yi yalnızca AKP muhalifliği üzerinden değil aynı zamanda Türk siyasetini HDP çıkmazından da kurtardığı için desteklemek gerekiyor.

Fakat HDP sevdası Cumhur İttifakı''nda tüm hızıyla sürüyor. Sayın Akşener''in "Kimler kimlerle beraber" ifadesiyse Türk siyasetinin unutulmazları arasına girdi bile...

Türk siyasi tarihinin en unutulmaz seçimlerinden birine doğru ilerlediğimizi daha önce de yazmıştım. Yavaş yavaş seçim sathına giriyoruz ve iktidar kozunu oynamaya başladı.

Fakat bu defa daha sıkışık durumdalar. Çünkü Sayın Erdoğan daha önce muhalefeti dilediği gibi dizayn edebiliyordu. Hatta neredeyse rakibini dahi kendi seçiyordu.

Şu anda bunlardan hiçbirini yapamamakla beraber sürekli kan kaybediyor. Bundan dolayı en azından Altılı Masa''nın dengesiyle oynamaya çalışıyor.

Yani Cumhurbaşkanının İYİ Parti''ye daveti bir bakımdan da Altılı Masa''da fitne oluşturmak. Bunu başarabiliyor mu? Şu anlık hayır. İleride de başarı şansı sıfır...

İktidarın bir başka kozu ise Altılı Masa''nın cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu''nun çıkmasıdır. Belki de ellerini ovuşturarak bekledikleri en önemli şey budur.

Gel gelelim burada da oyunu bozan parti İYİ Parti''dir. "Kazanacak aday" söylemi üzerinde ısrarla durdukları için hatta gerektiğinde CHP''ye dahi "balans ayarı" verdikleri için seçmenin de en büyük güvencesi şu anda İYİ Parti olarak görünüyor.

O halde eğri oturalım doğru konuşalım derim.

Seçimde kilit parti şu anda İYİ Parti''dir.

Altılı Masa''da kilit parti şu anda İYİ Parti''dir.

Israrla yeniden oyun kuran parti İYİ Parti''dir.

Bu sebeple İYİ Parti''nin grup toplantılarını herkes dikkatle takip etmelidir. Verilen her mesaj, kurulan her cümle, bir vatan kurtarma hikâyesidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları