Seçimin faturası Akbelen'dekilere kesildi! CHP'li Mahmut Tanal'dan tepki çeken sözler

Seçimin faturası Akbelen'dekilere kesildi! CHP'li Mahmut Tanal'dan tepki çeken sözler
Akbelen'ne giden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun beraberindeki heyette yer alan CHP'li Mahmut Tanal ile vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Tanal tepkilere, "Sizin yüzünüzden iktidarı kaybettik sen AKP'nin provokatörüsün" dedi.

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan İkizköy Mahallesi'ne bağlı Akbelen mevkinde maden için istimlak edilen alanda mücadele sürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile beraberindeki heyet, ağaçların kesildiği ve vatandaşların direnişini sürdürdüğü Akbelen Ormanı'na gitti.

Kılıçdaroğlu, Akbelen'de vatandaşları dinledikten sonra açıklamalarda bulundu ve daha sonra aracına bindi.

Vatandaşlar burada “Arabaya değil, barikata” sloganlarını atarak Kılıçdaroğlu'na ağaç katliamının gerçekleştirildiği maden sahasının önüne gidilmesini istedi. Kılıçdaroğlu, daha sonra ağaçların kesildiği maden sahasına girdi.

Bu sırada Kılıçdaroğlu'na eşlik eden heyette yer alan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile vatandaşlar arasında tartışma çıktı.

"SİZİN YÜZÜNÜZDEN İKTİDARI KAYBETTİK"

Sivil toplum örgütleri ve siyasiler Akbelen'de yaşananlara tepki gösterirken bölgeye giden CHP heyetinden Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, bir eylemciyle tartışması sırasında "Sizin gibi insanlar yüzünüzden iktidarı kaybettik" dedi.

"AKP'NİN PROVOKATÖRÜSÜN"

Eylemcinin, "Bizim sayemizde kazanacaktınız, iyi ki kazanmamışsınız" demesi üzerine geri dönen Tanal, bu kez şu ifadeleri kullandı:

"AKP’nin ekmeğine yağ sürüyorsun. Sen AKP’nin provokatörüsün."

MAHMUT TANAL'DAN AÇIKLAMA

Mahmut Tanal, yaşanan tartışma üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Tanal açıklamasında, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP Heyetinin Akbelen’de bulunmasından rahatsızlık duyan birtakım siyasi oluşumların mensupları, “asker ve polis savunuculuğu yaptığım” yönünde bana sataşmada bulundu" dedi.

Mahmut Tanal'ın açıklaması şöyle:

"Bugün Muğla İkizköy halkının direnişine destek için gittiğimiz Akbelen Ormanı’nda tatsız bir hadise yaşadık. Şöyle ki: Yetkililerle, jandarmayla görüşerek, demokratik eylem hakkını kullandığı için gözaltına alınan doğa aktivistlerinin serbest bırakılmasını sağladık. Akabinde alanda vatandaşlarla sohbet ederken “Hak mücadelesi veriyorsunuz. Sizi askerlerle, polisle karşı karşıya getiren AKP iktidarıdır” şeklinde değerlendirmede bulundum.

İktidarın, özel şirketin rantının korunması için günlerdir beklettiği güvenlik güçlerinin de gidişattan memnun olmadığını, onların da mağdur edildiğini anlattım. Bunun üzerine Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP Heyetinin Akbelen’de bulunmasından rahatsızlık duyan birtakım siyasi oluşumların mensupları, “asker ve polis savunuculuğu yaptığım” yönünde bana sataşmada bulundu.

Sosyal medyada “CHP Milletvekili Mahmut Tanal’dan, Akbelen’de kendisini eleştiren vatandaşa: ‘Sizin gibi insanlar yüzünden iktidarı kaybettik. AKP’nin provokatörüsün.’ başlığıyla paylaşılan videonun perde arkası bundan ibarettir."

tanal.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar