Seçime saatler kala Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi!

Seçime saatler kala Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi!
21 Şubat 2023'te erişim engeli getirilen Ekşi Sözlük, yeni adresiyle aylardır erişime açıktı. Sözlük tarafından aylardır kullanılan yeni adres, oy verme işleminin başlamasına saatler kala yasaklandı.

Mehmet Akif Erdem / Günboyu

6 Şubat tarihli deprem felaketlerinin ardından 'muhalif' yayınlar gerekçe gösterilerek 21 Şubat 2023'te Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) aldığı karar ile kapatılan Ekşi Sözlük, eksisozluk2023.com adresi ile aylardır ziyaretçilere açık şekilde kullanılmaya devam ediyordu.

MİLLİ GÜVENLİK SORUNU OLARAK GÖSTERİLDİ

Söz konusu adrese hiçbir erişim engeli getirilmemesine karşın, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere saatler kala BTK aldığı karar ile yeni adresi de resmen yasakladı. Kullanıcılar, iktidar tarafından alınan kararın gerekçesinin, seçim gecesi haber ağının sekteye uğratılmak istenmesi şeklinde açıklarken, yapılan açıklamada, "Ekşi Sözlük'ün yeni kullandığı alan adı, millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle, Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 13 Mayıs 2023 tarihli ve 2023/4391 sayılı kararıyla erişime engellendi." detayları paylaşıldı.

MİLYONLARCA VPN KULLANIMA HAZIR HALE GETİRİLDİ

Ekşi Sözlük başta olmak üzere, çok sayıda engelli siteye erişim VPN ile sağlanmaya devam ediyor. Muhalefet partileri, iktidarın 'olası' bir internet kısıtlama kararına karşın günler öncesinden kullanıcıları VPN edinmeleri noktasında uyarırken, sözlük tarafından yeni bir adres paylaşılıp paylaşılmayacağı ise henüz bilinmemekte.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar