Seçime günler kala TCMB'den dolar kararı! Ekonomist Yeşilada alınan yeni kararı böyle sızdırdı

Seçime günler kala TCMB'den dolar kararı! Ekonomist Yeşilada alınan yeni kararı böyle sızdırdı
Türkiye'de seçim gündemi devam ederken Merkez Bankası'ndan doları ilgilendiren ve dolar borcu olanları etkileyecek karar geldi. İşte ünlü ekonomist Atilla'nın sızdırdığı o karar...

Ekonomi yönetimine getirdiği eleştiriler ile tanınan ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, seçime günler kala Merkez Bankası''nın aldığı yeni kararı açıkladı. 

Bloomberg''in haberine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası''nın (TCMB) bankalara verdiği sözlü talimatta, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarına öncelik verilmesi istendiği öne sürüldü.

''''KKM HESAPLARINA 100 MİLYAR DOLAR YATIRILDI'''' İDDİASI

Adı açıklanmayan bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, talimat resmi olarak verilmedi ancak banka yetkililerine sözlü olarak iletildi. İddialara göre, 20 Nisan itibariyle KKM hesaplarına 100 milyar doların üzerinde para yatırıldı. TCMB''nin lirayı güçlendirmek için KKM hesaplarına öncelik verilmesi yönündeki talimatına ilişkin yetkililer soruları yanıtlamadı.

Atilla Yeşilada bu iddiayı sosyal medya sayfasından paylaşırken “DİKKAT: ÇOK Kaygı verici--Bloomberg iddiasına göre, TCMB bankalardan döviz satışını kısıtlamalarını talep etti” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar