Seçimden önce son seçim anketini yayınladı! Külliye'de panik yaratan sonuçlar

Seçimden önce son seçim anketini yayınladı! Külliye'de panik yaratan sonuçlar
SAROS Araştırma, 3-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği 14 Mayıs seçimlerine yönelik anket çalışmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Yayımlanan sonuçlara göre bir aday, yarışı açık ara farkla önde götürmekte.

Filiz Kıral / Günboyu

60 milyonun üzerinde seçmen 14 Mayıs'ta sandığa gitmeyi beklerken, bir yandan da gözler araştırma şirketlerinin yayınlayacakları son seçim anketlerine çevrilmiş durumda.

2019 yılında yapılan yerel seçimleri en isabetli tahmin eden şirketlerden biri olan SAROS Araştırma, 14 Mayıs tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimleri için de son çalışmasını yayınladı.

KILIÇDAROĞLU İLK TURDA CUMHURBAŞKANI SEÇİLEBİLİR

Araştırma sonucuna göre Kılıçdaroğlu'nun ilk turda kazanma ihtimali var. Ancak seçimin kıl payı bir sonuçla ikinci tura kalması da mümkün.

3-7 Mayıs tarihleri arasında yapılan ankette 8 bin 164 katılımcıya "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunuzu hangi adaya vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusu yöneltildi.

ERDOĞAN'A 6 PUAN FARK ATTI

Ankette en dikkat çeken sonuç ise CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, halihazırda Cumhurbaşkanı olan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 6 puanlık bir fark atması oldu.

Kararsızlar ve 'oy kullanmayacağım' diyenler dağıtıldıktan sonra çıkan sonuçlar şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 49,96

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 44,48

Muharrem İnce: Yüzde 3,23

Sinan Oğan: Yüzde 2,33

Saros Araştırma'nın ankete ilişkin değerlendirmesinde "Araştırmanın hata payı baz alındığında seçimlerin ilk turda bitme ihtimalinin olduğu görülmektedir. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 49,5 ile yüzde 50,5 arasında bir oran alması beklenmektedir" denildi.

GÖZLER PERŞEMBE GÜNÜNE ÇEVRİLDİ

Anket firmaları arasında 'en güvenilir' kuruluşlardan biri olarak tanınan KONDA, 14 Mayıs seçimlerine yönelik raporunu perşembe günü saat 12.00'de ilan edecek.

Birçok gazeteci ve köşe yazarı, KONDA tarafından açıklanacak anketin belirleyici olacağını düşünürken, aday fark etmeksizin her siyasi partinin seçmeni odağını perşembe günü paylaşılacak verilere çevirmiş durumda.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar