Seçimden hemen sonra partiyi kontrolüne almaya çalışmıştı: Ve Kılıçdaroğlu vazgeçti

Seçimden hemen sonra partiyi kontrolüne almaya çalışmıştı: Ve Kılıçdaroğlu vazgeçti
Sözcü yazarı Aytunç Erkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti örgütlerini kendisine bağlama fikrinden vazgeçtiğini iddia etti.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

Seçimi kazanamayan Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisine ilişkin alacağı kararlarda merak konusu oldu. Sözcü Yazarı Aytunç Erkin, köşesinde paylaştığı yazıda Kılıçdaroğlu’na ilişkin dikkat çeken bir iddiada bulundu. Erkin “Kılıçdaroğlu, parti örgütlerini kendisine bağlama fikrinden vazgeçti ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı atama kararı aldı” dedi.

Erkin’in konuya ilişkin paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

-Sıcak kulis bilgisi verelim. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5 Haziran'da, seçimlerden sonra istifalarını sunan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin yerine yeni isimleri atadı. MYK'da kendisiyle birlikte 18 olan üye sayısını 15'e düşüren Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gibi parti örgütlerini kendisine bağladı. Parti Sözcüsü Faik Öztrak ile birlikte 5 isim yeni MYK'da da yer alırken, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı liste dışı kaldı. Dün bir karar alan Kılıçdaroğlu, parti örgütlerini kendisine bağlama fikrinden vazgeçti ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı atama kararı aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar