Seçim sonrası Habertürk'te ayrılık rüzgarı devam ediyor: Ünlü sunucudan duygusal veda

Seçim sonrası Habertürk'te ayrılık rüzgarı devam ediyor: Ünlü sunucudan duygusal veda
Seçim sürecinde iktidar tarafından hedef tahtasına konulduğu iddia edilen Habertürk, seçim sürecinin ardından Fatih Altaylı, Kübra Par, Kürşad Oğuz gibi birçok isimle yollarını ayırmıştı. Kanalda uzun yıllardır sunuculuk görevi üstlenen Afşin Yurdakul da bugün yaptığı konuşma ile Habertürk'e veda etti.

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş depremi sırasında yaptığı yayınlar ile hükümete yönelik eleştirel bir tavır takındığı iddia edilen Habertürk, AKP'li trollerin sosyal medyada hedef tahtasına otururken, kanalda görece tarafsız haber yapan isimlerden oluşan ekip birer birer tasfiye edilmeye devam ediliyor.

Seçim sürecinde yaşanan tartışmalar sonrasında Habertürk yazarı Sevilay Yılman kurumla bağını keserken, 14 Mayıs sonrasında sırasıyla gazeteci Fatih Altaylı, Kübra Par ve Kürşad Oğuz da Habertürk'ten ayrılan isimler arasına katılmıştı.

CANLI YAYINDA DUYGUSAL VEDA

Ayrılık rüzgarına son olarak sunucu Afşin Yurdakul katıldı.

Habertürk'te HT 360 programını hazırlayıp sunan Afşin Yurdakul, Habertürk'e veda ettiğini duyurdu.

Bugün gerçekleşen son yayının ardından izleyicilere veda eden Yurdakul, şunları söyledi:

"Bugün bu ekranda son yayın. 10 yıl çok uzun bir süre. Bu ekrandayken hep krizlerle boğuştuk diyebilirim. Tüm birimlerde omuz omuza çalıştığımız arkadaşlarıma ve izleyicilere teşekkür ediyorum. Bu kısım belki en duygulu olanı olacak, beni hep 'Dünyada en iyisi neredeyse git öğren evladım sonra gel ülkende hizmet et' diye yetiştiren rahmetli anneme ve canım babama teşekkür ediyorum. Bu meslek büyük bir kıskaçta, demokrasi olmadan, hukukun üstünlüğü olmadan, ifade özgürlüğü el üstünde tutulmadan nefes alamaz. Nefes aldırmak hepimizin görevi. Dünyanın bu kritik zamanında ülkeme de akkıyla demokrasi, adalet, refah, ferahlık diliyorum. Türkiye'nin bütün renkleri, bütün renklerine emanet olsun. Allah'a ısmarladık."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar