Seçim sonrası borsadaki küçük yatırımcının ne yapması gerektiğini açıkladı: Ekonomist Zelyut'tan altın gibi uyarı

Seçim sonrası borsadaki küçük yatırımcının ne yapması gerektiğini açıkladı: Ekonomist Zelyut'tan altın gibi uyarı
Tarihi seçimlerin ardından Borsa İstanbul'daki seyir merak edilirken, ünlü ekonomist Evrim Devrim Zelyut merak edilenleri Günboyu takipçileri için açıkladı...

TURGAY SAKARYA / GÜNBOYU

Bugünün özelinde tekrardan bir yabancı baskısının devam edeceğini söyleyebiliriz.

Ne yazık ki yabancılar da Millet İttifakı zaferine inanan diğer yatırımcılar gibi terste kaldılar. Bütün piyasa neredeyse terste kaldı. Dün ben yabancının elindeki malın bir bölü üçünü sattığını değerlendiriyorum. Dolayısıyla bugün yarın da bu yabancılar elindeki maldan kaçmak isteyecektir.

Haliyle bu da endekse aşağı yönlü bir baskıyı beraberinde getirecek. Ama ben küçük yatırımcının burada umutsuz olmamasını tavsiye ediyorum.

Neden çünkü Erdoğan bu iktisadi yapıyı devam ettirmeyecek. Bizim Ortodoks dediğimiz daha akılcı ekonomi politikalarına doğru dümeni kıracaktır. Çünkü düşünün bütçe açığı 380 milyar olmuş.

Merkez Bankası kasası -71 miyar dolar. Ödemeniz gereken kısa vadeli borç 196 milyar dolar. Büyük bir enflasyon baskısı altındayken faiz indireceğim demek bence çok mantıklı değil.

O lafı da ben seçimlerden önce seçmene yapılmış bir mavi boncuk hareketi olarak görüyorum. Dolayısıyla bu yabancı satışını atlattıktan sonra herkes eteğindeki taşı döktükten sonra piyasada biz bize kaldığımız zaman bu sefer bu Ortodoks politikalara geçiş senaryosunun satın alınacağı bir süreç başlayabilir. Birazcık daha sabırlı olmamız lazım. bu oynak günlerin sıkıntılı günlerin atlatılacağına dair inancım tam.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar