Saplantılı hayranı tedavi görecek

Saplantılı hayranı tedavi görecek
Oyuncu Serenay Sarıkaya, Etiler'deki evinin önünde kendisini tehdit eden saplantılı hayranı Tayfur D (26) hakkında dava açmıştı. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde gözlem altında tutulan şüphelinin, akli dengesinin yerinde olmadığı tespit edilmişti. Mahkeme, akıl sağlığı yerinde olmayan şüphelinin yüksek güvenlikli bir hastanede tedavi altına alınmasını kararlaştırdı.

Geçtiğimiz Ocak ayında Sarıkaya''nın ikamet ettiği Etiler''deki evinin önüne gelerek sanatçının aracının önünü kesen Tayfur D (26), araçta Serenay Sarıkaya''nın olmadığını anlayınca kaçmaya çalışmıştı. Olayı öğrenen Sarıkaya, Kadın Destek Uygulaması (KADES) aracılığıyla yardım çağırmıştı. 

Sarıkaya''nın şikayeti üzerine gözaltına alınan şüpheli, emniyette verdiği ifadesinde Sarıkaya ile ruh eşi olduklarını belirterek "Allah katında onunla benim eş kılındığımızı hissediyor ve düşünüyorum" dedi. Tayfur D., sevk edildiği mahkeme tarafından ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde gözlem altına alındı.

Yaklaşık 1 ay gözlem altında tutulan şüphelinin, akli dengesinin yerinde olmadığı tespit edildi.

Sarıkaya, avukatı İsmail Filiz aracılığıyla İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurdu ve Tayfur D. hakkında 2 ay uzaklaştırma kararı aldırıp şikâyetçi oldu

Hürriyet''ten Özge Eğrikar''ın haberine göre; Mahkeme, Adli Tıp’ın “sanığın cezai sorumluluğunun olmadığı” yönündeki raporunu göz önüne alarak önceki gün kararını açıkladı. Akıl sağlığı yerinde olmayan Tayfur D.’nin yüksek güvenlikli bir sağlık kurumunda koruma ve tedavi altına alınmasına karar verildi, ‘tehdit’ suçundan ise beraat etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar