Göç idaresinden skandal hareket! Dolandırıcı değil şikayet eden kabahatli bulundu

Göç idaresinden skandal hareket! Dolandırıcı değil şikayet eden kabahatli bulundu
Şanlıurfa’da, İl Göç İdaresi'nde para karşılığında işlem yaptırıldığını söyleyerek Suriyeli mültecileri dolandırmaya çalıştığını öne süren yeminli tercümanlık yapan K.D bir kişiyi ihbar etti. Şanlıurfa İl Göç İdaresi ise dolandırıcıyı bulmak yerine olayı kuruma bildiren K.D. hakkında şikayetçi oldu. K.D., "Suçluyu ihbar etmek suç mu kabul ediliyor?" diye sordu.

DOLANDIRICI DEĞİL ŞİKAYETÇİ KABAHATLİ BULUNDU!

Yeminli tercümanlık yapan K.D. geçtiğimiz günlerde telefonunda WhatsApp durumlarına bakarken tercümanlık işleri için daha önce tanıştığı ve telefon numarasını kaydettiği bir kişinin 3 bin lira karşılığında, "Uygun fiyata parmak izi alınır, kimlik ön kayıt yapılır" şeklinde paylaşım yaptığını gördü.

Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre, K.D. bu kişinin insanları dolandırdığını ve rüşvet vererek işlem yaptırdığını söyleyerek elindeki belgeleri Şanlıurfa İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne iletti. Bu kişinin kurum içinden biri ya da birileriyle birlikte çalışıyor olabileceğini söyleyen K.D., gerekli tüm bilgileri savcılıkla paylaşabileceğini de belirtti. Müdürlük ise K.D.’ye "konuyla ilgileneceklerini ve söz konusu kişiyle ilgili işlem başlatacaklarını" bildirdi. K.D. durumu sosyal medya hesabında da yazdı.

İHBARCI SUÇLU BULUNDU

K.D. olayı Şanlıurfa İl Göç Müdürlüğü’ne bildirdikten kısa bir süre sonra karakola çağrıldı. Rüşvet olayıyla ilgili bu kişi veya kişilerin ortaya çıkması için karakola çağrıldığını düşünen K.D. polise gittiğinde Şanlıurfa İl Göç İdaresi’nin hakkında şikayette bulunduğunu öğrenerek büyük bir şaşkınlık yaşadı. K.D., karakolda verdiği ifadede kurumu töhmet altında bırakmak istemediğini, bu kişi veya kişilerin tespit edilmesinde yardımcı olmak maksadıyla bilgileri hem müdürlükle hem de sosyal medya hesabından paylaştığını söyledi.

‘BENDEN ŞİKAYETÇİ OLMALARI ÇOK ÜZÜCÜ’

K.D. yaşadıklarının kendisini üzdüğünü belirterek, “Bir suçluyu ihbar ettim diye benden şikayetçi olmaları çok üzücü” dedi ve ekledi: “Ben kamu yararına bir usulsüzlüğün önüne geçmek istedim. Göç İdaresi''nin bu suçu işleyenden değil de benden şikayetçi olmasına anlam veremedim. Suçluyu ihbar etmeyi suç mu kabul ediyorlar artık?”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar