"Sanki atom bombası attılar" diyen öğretim görevlisi için inceleme başlatıldı!

"Sanki atom bombası attılar" diyen öğretim görevlisi için inceleme başlatıldı!
Düzce Üniversitesi'nde bir öğretim görevlisinin online derste Hatay'daki depremzede öğrencisine yönelik dalga geçer minvaldeki sözleri sosyal medyada infial yaratmıştı. Öğrencisine yönelik "Sanki atom bombası attılar" yanıtı veren öğretim görevlisi hakkında Düzce Üniversitesi Rektörlüğü inceleme başlattı.

6 Şubat''ta Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 11 şehirde yüz binlerce bina enkaza dönmüş ve 46 bin 104 vatandaş hayatını kaybetmişti. Yaşanan felaketin ardından ülke genelinde örgün eğitim askıya alındı ve yüksek öğretim kurumları online eğitime geçti. 

"BIRAK YA SANKİ ATOM BOMBASI ATTILAR"

Düzce Üniversitesi kadrosundan bir öğretim görevlisinin, online derse Hatay''dan katılan depremzede öğrencisi ile diyaloğu gündem oldu. Öğretim görevlisi olarak çalışan şahıs, öğrencisinin depremzede olduğunu bilmesine rağmen ısrarla röportaj yapmasını istedi. Şahıs, depremzede öğrencinin "Hocam röportaj yapacak kimse yok, şehir yok zaten" sözlerine; "Bırak ya sanki atom bombası attılar" şeklinde cevap verdi. Bu anlara ait kayıt sosyal medyada büyük tepki çekti.

REKTÖRLÜK İNCELEME BAŞLATTI

Tepkilerin ardından üniversiteden bir açıklama yapıldı. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbilir, "Bir öğrencimiz ile öğretim üyemiz arasında uzaktan eğitim dersi esnasında gerçekleştiği düşünülen ve sosyal medyada paylaşılan konuyla ilgili rektörlüğümüz tarafından inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna duyurulur." ifadeleri yer aldı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar