Saniye Bora Fıçı kimdir? CHP İzmir Foça Belediye Başkan adayı Saniye Bora Fıçı kaç yaşında, aslen nereli?

Saniye Bora Fıçı kimdir? CHP İzmir Foça Belediye Başkan adayı Saniye Bora Fıçı kaç yaşında, aslen nereli?
Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte partilerin belediye başkan adayları belli olmaya başladı. CHP İzmir Foça Belediye Başkan adayı Saniye Bora Fıçı oldu. Peki Saniye Bora Fıçı kimdir? CHP İzmir Foça Belediye Başkan adayı Saniye Bora Fıçı kaç yaşında, aslen nereli?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile ilçe belediye başkan adayları belirlendi. Foça ilçesinde CHP'nin Belediye Başkan Adayı Saniye Bora Fıçı oldu. Peki Saniye Bora Fıçı kimdir? CHP İzmir Foça Belediye Başkan adayı Saniye Bora Fıçı kaç yaşında, aslen nereli?

SANİYE BORA FIÇI KİMDİR?

1967 yılında Foça Gerenköy'de doğan Saniye Bora Fıçı, eğitim hayatına Gerenköy'de başladı ve lise eğitimini Menemen Kız Meslek Lisesi'nde tamamladı. Çalışma kariyerine 1987 yılında Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi'nde adım atan Fıçı, 2000 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Özel Bora Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni kurdu.

Sivil toplumda da aktif rol üstlenen Fıçı, 2009 yılında İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi olarak seçildi. Bu görevinin yanı sıra İzmir Ticaret Odası Sağlık Eğitim Vakfı Denetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Odalar Borsalar Birliği'ne bağlı İzmir Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyeliği, Turizm Derneği Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği ve Kosova Rumeli Kültür Sanat Kurulu Üyeliği gibi görevler yapmıştır.

CHP İzmir İl Kadın Kollarına atanarak Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Fıçı, partisi içinde önemli görevlerde bulunmuş ve liderlik ettiği dönemde il başkanlığı ve genel seçim çalışmalarına liderlik etmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 37. Olağan İzmir İl Kongresi'nde ise Fıçı, iş dünyasından, kent konseylerinden ve CHP Foça İlçe Örgütü'nden sorumlu başkan yardımcılığı görevi yapmıştır. Görev süresi boyunca ülkede yaşanan pandemi ve İzmir depremi gibi olaylarla ilgili önemli çalışmalara imza atmıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar