Sanatsal üretim projesine AB’den destek

Sanatsal üretim projesine AB’den destek
Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Güler’in yaptığı proje Avrupa Birliği Sanatsal Üretim Fonu’ndan hibe desteği almaya hak kazandı.

Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Gülerin geliştirdiği “Orada” adlı proje; “Bitkilerle kurduğumuz ilişkileri odağına alan bu proje; çevremizi saran, dışarıdaki doğadan önce, son yıllarda sıkça sözünü etmeye başladığımız evlerimizin içindeki doğayla, #urbanjungle etiketi altında sosyal medya üzerinden dolaşıma sokulan, birbirimizle paylaştığımız görüntülerdeki doğayla nasıl bir ilişki içindeyiz? sorusundan hareket ediyor. Pandemi sonrası evlerde bitki yetiştirmeye karşı artan ilginin, duvarlar arasında, farklı coğrafyalardan getirilmiş bitkilerle kurulan ilişki biçiminin ne olduğu ve duvarların dışındaki doğayla ‘gerçek’ temasın nasıl olabileceği üzerine, Düzce’nin bitki örtüsünün detaylarında bir keşfe çıkmayı hedefliyor.”

Proje sonunda planlanan sergi, öncelikle Düzce’de ardından Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilecek. Sergileri takip eden aylarda ilgili şehirlerde proje odaklı sanatçı konuşmasının yanı sıra Düzce’de fotoğraf üzerine bir atölye ile Düzce’nin endemik bitkileri ve kültür tarihi üzerine iki seminer düzenlenmesi planlanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar