Samsun’daki okullarda korona virüs tablosu

Samsun’daki okullarda korona virüs tablosu
Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Samsun'daki okullarda corona virüs vakaları ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Samsun'da okullarda korona virüs patladı

Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, tanı konulan veya temaslı olan eğitim çalışanı sayısının 157, öğrenci sayısının ise 700 olduğunu aktardı.

EĞİTİMDE EŞİTLİK KAYBOLUYOR
Eğitime yeterli bütçe artırılması gerektiğini dile getiren Aydoğan, “Eğitim hakkı evrensel ve anayasal bir haktır. 12 yıllık temel eğitim zorunludur ve MEB tüm öğrencilerimizin eğitim hakkından sorumludur. Eğitimde eşitlik temel ilkedir, eşitliğin sağlanmadığı bir durumda eğitim hak değil, ayrıcalık haline gelir. Kamu okulları ile özel okullar arasında yaşanan uçurum salgında daha da derinleşti. Yoksul aile çocuklarının her gün eğitimden kopuşunun, eşitsizliğin yaygınlaştığı bir dönem yaşıyoruz” diye konuştu.

SAMSUN’DA TABLO ENDİŞE VERİYOR
Kentte eğitim camiasında da yaşanan corona virüs vakaları hakkında da bilgi veren Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, okulların kapanmasının üzerinden 8 ay geçmesine rağmen milyonlarca öğrencinin uzaktan eğitime erişim sağlayamadığını söyledi. Aydoğan, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü ile de toplantı yaptıklarını dile getirerek, “Görüşmede, 30 bini aşkın öğrencinin internet erişim sorunu yaşadığı, 9 bin öğrencinin uzaktan eğitime erişim için gerekli cihazlara, 2 bin 200 öğrencinin televizyona dahi sahip olmadığını" anlattı.

157 ÖĞRETMEN 700 ÖĞRENCİ ENFEKTE OLDU
Yüz yüze eğitimin başlaması ve genişletilmesi ile birlikte ise Samsun’da tanı konulan veya temaslı olan eğitim emekçisi sayısının 157’ye, öğrenci sayısının ise 700’e ulaştığı bilgisini aldık. Sorunlar ülkenin her yerinde salgının ilk gününden bugüne değişmeden devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar