Salatalığın sağlığa yararları nelerdir?

Salatalığın sağlığa yararları nelerdir?
Yemeklerin içerisinde sık sık tüketilen salatanın sağlığa faydaları say say bitmiyor. İşte salatalığın faydaları…

Salatalık, çok iyi bir vitamin kaynağıdır. Salatalığın lif ve su miktarı fazladır. Bu nedenle günlük lif ve su ihtiyacımızı karşılamada yardımcı olur. Aynı zamanda potasyum ve magnezyumdan da zengindir.

C vitamini ve kafeik sayesinde gözlerdeki şişkinliği azaltır. Düşük kalorili olduğu için porsiyon miktarı kısıtlaması yapmadan yenebilir. Özellikle sıcak yaz aylarında tercih edilen serinleten lezzettir.

Kilo vermeye yardımcıdır, zayıflatır: 100 gram salatalık yaklaşık 15 kalorilidir. Atıştırma ihtiyacı geldiği zaman rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yanında labne peyniri veya humus alırsanız besleyici bir ara öğüne de dönüşür. Açlık hissini bastırmaya yardımcı olur. Kahvaltıda veya ana öğünlerdeki salatalarda tüketilirse doygunluk hissini arttırır. Ödem atımını kolaylaştırır.

Baş ağrısını azaltır: Baş ağrısının şiddetini azaltmak için ihtiyacınız olan mineral ve vitaminleri içerir. Stresli bir günün sonunda ertesi sabah baş ağrısı yaşamamak için akşam birkaç dilim salatalık yiyebilirsiniz.

Kabızlık oluşmasını önler: Salatalığın lif ve su miktarı fazladır. Bu nedenle günlük lif ve su ihtiyacımızı karşılamada yardımcı olur. Aynı zamanda potasyum ve magnezyumdan da zengindir. C vitamini ve kafeik sayesinde gözlerdeki şişkinliği azaltır. Düşük kalorili olduğu için porsiyon miktarı kısıtlaması yapmadan yenebilir. Özellikle sıcak yaz aylarında tercih edilen serinleten lezzettir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar