Sahurda ilk çatalı sebze veya salatadan alın

Sahurda ilk çatalı sebze veya salatadan alın
İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Yeşilyaprak, Ramazan ayında doğru beslenmenin önemini vurgulayarak, sahur ve iftar öğünlerinde dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Yeşilyaprak, sahur öğününde alınacak ilk çatalın sebzeler veya salata olması gerektiğini belirterek, "Sahur öğününde karbonhidrat kaynakları yerine sebze veya salata tercih etmek, kan şekerinin daha yavaş yükselmesini sağlayarak, günlük tokluk süresini artırır" dedi.

Ramazan ayında ortalama oruç süresinin 13 saat olduğunu hatırlatan Yeşilyaprak, iftar öğününde aşırı yemek yenmemesi gerektiğini vurguladı. İftardan yaklaşık yarım saat sonra spor yapılmasının önemine de dikkat çeken Yeşilyaprak, "Yemeğe yavaş yavaş ve çiğneyerek başlamak önemlidir. Uzun süre susuz kalan vücuda, iftara 1 su bardağı su ile başlamak önerilir. Ayrıca, iftar sonrası yapılan hafif yürüyüşler sindirim sistemine yardımcı olur" diye ekledi.

Şerbetli tatlılar yerine hurma, ceviz, balkabağı veya ayva tatlısı gibi alternatiflerin tercih edilmesini öneren Yeşilyaprak, kan şekerinin daha dengeli seviyelerde kalmasına yardımcı olabilecek bu tatlıları önerdi.

Ramazan boyunca sağlıklı beslenme alışkanlıklarının sürdürülmesinin önemli olduğunu belirten Yeşilyaprak, "Doğru beslenme ile oruç tutarken sağlığımızı koruyabilir ve enerjik hissedebiliriz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar