Sahte rapor alıp tatile gitti! Patronu affetmedi

Sahte rapor alıp tatile gitti! Patronu affetmedi
İşe gitmemek için sahte rapor alan fizyoterapist iş yeri sahibi ile mahkemelik oldu. Raporu düzenleyen doktor ve hemşire ile ilgili de dava açıldı.

Konya'da bir fizyoterapist, sahte iş göremezlik raporu alarak tatile gitti. İş yerinin sahibi Mehmet Evrim'in şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, doktor ve hemşire de dahil olmak üzere üç kişi hakkında hapis cezası istendi.

RAPOR TARİHLERİNDE MERSİN'DE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Özel bir rehabilitasyon merkezinde çalışan Sait U., işe gelemeyeceğini belirterek kendisine 4 gün iş göremez raporu aldı. Ancak merkezin sahibi Mehmet Evrim'in şüpheleri üzerine durum incelenmeye alındı. Evrim'in araştırması sonucunda, Sait U.'nun raporu almadığı tarihlerde Mersin'de tatilde olduğu ortaya çıktı. Durumu yetkililere bildiren Evrim, olayın üzerine gitmeye devam etti ve mahkemeye kadar giden bir süreç başlattı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda, Sait U.'ya "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Resmi belgede sahtecilik" suçlarından toplamda 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Ayrıca, raporu düzenleyen doktor Ömer Tayyip Ç. ve hemşire Esra T. hakkında da "Resmi belgede sahtecilik" suçundan 8'er yıl hapis cezası talep edildi.

Duruşma sürecinde savcının mütalaası verilirken, tarafların son savunmalarını yapabilmeleri için duruşma ertelendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar