Şahan Gökbakar Bakan Pakdemirli'ye o soruyu sordu örneklerle açıkladı sözünü esirgemedi

Şahan Gökbakar Bakan Pakdemirli'ye o soruyu sordu örneklerle açıkladı sözünü esirgemedi
Oyuncu Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından yangın söndürme uçaklarıyla ilgili tweetler attı. Gökbakar, Orman Bakanı Pakdemirli'ye seslendiği paylaşımına kısa bir süre sonra cevap aldı.

Geride bıraktığımız yıl ülkemizi esir alan orman yangınları sürecinde öne çıkan ve yangın söndürmek adına verdiği mücadele ile milyonların takdirini kazanan Şahan Gökbakar, yangın sonrası yaşanan süreci yakından takip ettiğini attığı; "Evet, 5-6 ay geçti o yangın felaketlerinin üzerinden. AMFİBİK YANGIN UÇAĞI FİLOSU kurmalıyız diye defalarca söyledim. Bu yaz gelmeden, yine hazırlıksız yakalanmadan bu uçakları almalıyız. Soruyorum Sn. Orman Bakanı Pakdemirli Bey, bu uçaklar konusunda herhangi bir adım attınız mı?" tweeti ile gösterdi.

Şahan Gökbakar'ın çağrısının üzerinden bir gün bile geçmeden Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan amfibik uçaklar için ihale başlatılacağı bilgisi paylaşıldı. 

Çağrısına kısa sürede yanıt alan Gökbakar yapılan açıklamanın yetersiz olmasına dair yaşadığı memnuniyetsizliği şu paylaşımlarıyla gösterdi.

tarim-orman.jpg

"Cevap gelmiş. Maalesef yeterli değil. Orman yangını ihale sürecini mi bekleyecek? 6 ay geçmiş hala ihale yapacağız vs! Ayrıca bu ihale yapılacak bir iş değil çünkü zaten uçak tipi ve üreticisi belli. VikingAir 515 modeli. 30-35m$ bedeli. 6130lt atıyor. 12 saniyede denizden su alıyor.

İhale niye yapılır? Birçok seçenekten en uygunu, en uygun fiyata alınabilsin diye. Ama bu konu, zaten çok çeşitlilik olan bir alan değil. Akdeniz coğrafyasına en uygun (manevra, sürat) uçak bu yeni VikingAir 515. Bakanlık olarak arasanız ve sipariş etseniz keşke! 

sahan-iki.jpg

Bakın 515, günde 690 ton su atıyor. 112 kere denizden su alarak yapıyor bunu. Bizim zar zor kiraladığımız uçak ve helikopter altta. İkisi bunun kadar atamıyor. Sonra yanıyor ormanlar tabi. Bu 30-35milyon$. MILYARLACA $ ona buna harcanırken şu alınmayınca, insan çok üzülüyor..."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar