Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımı ne zaman yapılıyor?

Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımı ne zaman yapılıyor?
Atama bekleyen sağlık personellerini yakından ilgilendiren, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan “personel alımı”na dair gelişmeler yakından takip ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılacak 85 bin kişilik ikinci bir alım yapılacağı duyurulmuştu. Bahsedilen alımın 42.500 bin kişilik kısmı yapılmış ve gerisi için bekleme sürecine girilmişti. İkinci sağlık personeli alımı ve başvuru sürecine dair detaylar…

SAĞLIK BAKANLIĞI İKİNCİ PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILIYOR?

Gündemin öne çıkan başlıklarından birisinin de “sağlık personelleri alımı ve atamaları” olduğunu söyleyebiliriz. Atama ile kadro bekleyen binlerce sağlık personeli yapılması beklenen ikinci alıma dair son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Yapılacak olan ikinci sağlık personeli alıma dair detaylar ise yeni yeni netleşmeye başladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; “lan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500''ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız" açıklamalarında bulunmuştu. Ardından ise 15 bin 537 kişi tıbbi sekreter ve 5 bin 831 hemşireden oluşmak üzere toplam 30 bin sözleşmeli personel ataması gerçekleşmişti. 

-Sağlık Bakanlığı sonucu sorgulaması nasıl yapılır?

Kura çekilişi yapılırken, illerin trafik koduna göre sıralı bir şekilde her bir il ve meslek branşı için ayrı ayrı yapılacak. Kura sonuçları ise https://iscisonuc.saglik.gov.tr/ adresinden sorgulanabiliyor, olacak.

Yapılacak olan alımda, branş ve kadro dağılımı ise en çok merak edilen detaylardan birisi, diyebiliriz. 

Sağlık Bakanlığı’nın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere; 791 klinik destek elemanı, 121 marangoz, 604 hasta karşılama, 261 bilgisayar sistem kurulumu ve sürecine dair personel, 154 biyomedikal teknolojileri personeli, 3559 güvenlik, 188 boyacı ve 275 elektrikçi alınması planlanıyor. Totalde ise 11.317 kişi istihdam edilmiş olacak.

Sağlık Bakanlığı personel alım tarihlerine dair ise şu an için resmi bir açıklama mevcut değil. Konuya dair son dakika haberleri için bizleri takipte kalın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar