Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler?

Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler?
Sağlık Bakanlığı tarafından 35 bin sağlık personeli alınacağı açıklandı. Bu açıklamanın ardından birçok vatandaş alımların ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı. Peki Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler?

Sağlık Bakanlığı'nın 35 bin personel alımı ne zaman yapılacak sorusu, iş arayan sağlık çalışanları tarafından merakla araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurusuyla, Sağlık Bakanlığı bu yıl 15 bini hemşire olmak üzere toplamda 35 bin sağlık personeli alımı yapacak. Başvurular, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) üzerinden yayımlanacak kılavuzla gerçekleştirilecek. Peki, Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler?

SAĞLIK BAKANLIĞI 35 BİN PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı'na alınacak 35 bin personelin 15 bininin hemşire olacağını duyurdu. Atama müjdesini veren Erdoğan, sağlık hizmetlerinin uluslararası standartlara ulaşmasına yönelik çalışmalara da değindi.

Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvurularının ne zaman başlayacağı ise merak edilen konular arasında. ÖSYM tarafından yayımlanacak başvuru kılavuzunun henüz açıklanmamış olması, başvuru tarihlerinin netleşmesini bekleyen adayları heyecanlandırıyor. Başvuru kılavuzunun bu hafta içinde yayımlanması öngörülüyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI HANGİ ALANLARDA PERSONEL ALACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, 35 bin personel alımının 15 bini hemşire kadrosunda olacak. Kalan 20 bin personelin ise hangi kadrolardan istihdam edileceği konusunda bir açıklama yapılmadı.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER?

Başvuru şartlarına ilişkin detaylar ise henüz belirlenmedi. Ancak geçmiş alımlarda yayımlanan kılavuzlarda adaylardan istenen belgeler ve başvuru koşulları bulunmaktadır. Sözleşmeli pozisyonlar için adayların belirli yasal şartları taşıması gerekmektedir. Özellikle, mavi kart sahibi olanlar ve emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanların göreve başlatılmayacağı belirtilmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar