Safranbolu'da İlber Ortaylı izdihamı

Safranbolu'da İlber Ortaylı izdihamı
Safranbolu Belediyesi tarihi kentin UNESCO Dünya Miras Listesine dahil edilişinin 29. yılını çeşitli etkinliklerle kutladı. Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı görmek isteyen vatandaşlar izdiham oluşturdu.

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alışının 29. Yılı dolayısıyla kente gelen tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı hayranları görmek için birbirini ezdi.

Safranbolu'da gerçekleştirilen konferansa Prof. Dr. İlber Ortaylı’da katıldı. Ünlü profesörü görmek isteyen vatandaşlar izdiham yarattı. Salona sığamayan kalabalık vatandaşalar için program dev ekrana verildi.

Prof. Dr. Ortaylı, Fransa ve Almanya'da korumacılığın önemli olduğunu ve bu ülkelerde Safranbolu'ya benzeyen birçok şehir olduğunu söyledi.
Anadolu kültürünün merkezinin Kastamonu olduğunu ifade eden Ortaylı, "Kastamonu Türk kültürünün ana merkezlerinden biridir. Burası da Kastamonu'ya bağlıydı. Burası deri ticaretiyle meşhurdur, dericilik üzerine. Bu deriler Bartın'a kadar gidiyor. Oradan Karadeniz yoluyla ihraç ediliyor. Daha çok Rusya'ya. Onun için de zengin bir yer. İçeriye giremeyen sevenleri için Mayıs ayında açık havada imza günü etkinliği düzenlemek için Safranbolu'ya geleceğinin sözünü veren Ortaylı'ya Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından hediye takdiminde bulunuldu.

aw100079-01.jpg

aw100079-04.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar