“Sadık Ahmet' filminin basın toplantısı yapıldı

“Sadık Ahmet' filminin basın toplantısı yapıldı
Doktor Sadık Ahmet'in hayatının anlatıldığı, “Sadık Ahmet” filminin ekibi ve Sadık Ahmet'in kızı ile oğlu basın toplantısında bir araya geldi.

Sadık Ahmet'in kızı Funda Sadık Ahmet, “Ben babamın cenazesini görmedim. Beni 28 yıl sonra babamla kucaklaştırdığınız için size minnettarım” dedi.

Yunanistan'daki Batı Trakyalı Müslüman Türklerin demokratik hakları için verdiği mücadele ile tanınan Dr. Sadık Ahmet'in hayatı film oldu. TRT ortak yapımı bir proje olan “Sadık Ahmet” filmi 29 Aralık'ta beyaz perdede izleyicilerle buluşacak. Filmin vizyona girmesinin öncesinde film ekibi, Sadık Ahmet'in oğlu Levent Sadık Ahmet, kızı Funda Sadık Ahmet ile bir araya gelerek bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ile birlikte pek çok basın kuruluşunun temsilcileri de katıldı. Filmin Sadık Ahmet'in hayatından önemli kesitler sunduğunu söyleyen Sobacı, TRT ortak yapımı projelerin son dönemdeki başarısına da dikkat çekti. Sadık Ahmet'in kızı Funda Sadık Ahmet ise babasının cenazesini görmediğini, bu filmin yıllar sonra babası ile kucaklaşmasını sağladığını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar