Sacha Boey ile Gedson Fernandes Türk Milli Takım forması giyecek mi? Montella ilk kez açıkladı

Sacha Boey ile Gedson Fernandes Türk Milli Takım forması giyecek mi? Montella ilk kez açıkladı
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu son haftasında yarın deplasmanda Galler ile karşı karşıya gelecek A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella, "Sacha Boey ile Gedson Fernandes Türk Milli Takımı forması giyecek mi?" sorusuna yanıt verdi.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella ile futbolculardan Cenk Özkacar, Galler ile oynanacak EURO 2024 grup eleme karşılaşması öncesi Cardiff City Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

aw080842-03-1.jpgMücadeleye iyi hazırlandıklarını belirten Montella, "Lider geldik, lider dönmek istiyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Rakibimiz kendi evinde çok güçlü oynayan bir rakip, buna hazırlıklı geldik. Lider olarak tamamlamak istiyoruz. Tarihimize baktığınızda da grup aşamasını hiç lider tamamlayamadık, bunu ilk defa başarmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.



"FUTBOLDA HİÇBİR ŞEY KESİN DEĞİLDİR"
İtalyan teknik adam, Galli bir gazetecinin, "Sizce Hırvatistan'ın Ermenistan ile berabere kalma şansı var mı?" sorusuna, "Futbolda hiçbir şey kesin değildir. Belki puan kaybedeceklerdir ama bizim kendi maçımıza odaklanmamız gerek. Kendi işimizi yapmaya ve kendi sonucumuzu almaya geldik. Biz de kendi evimizde Ermenistan ile berabere kaldık" yanıtını verdi.

Vincenzo Montella, yarınki maçta sahaya süreceği oyuncularla ilgili, "Kadroya 29 futbolcu çağırdık, bazıları sakatlıktan ve bazıları farklı durumlardan geri gitti. Buraya çağrılan futbolcuların hepsi ilk 11'de oynayabilecek durumda. Rakibe göre, taktiğe göre herkes oynayabilecek durumda. Yarın da farklı bir strateji olabilir" dedi.

aw080842-02.jpg

"BU MİLLİ TAKIMA İNANDIĞIM İÇİN GELDİM"
Montella, yabancı bir basın mensubunun, "Neden Türkiye'de çalışmayı seçtiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:
"İki sene burada çalıştım, o yüzden baktığınızda buradaki futbolcuları tanımaya başladım. Onların duruşu, sahada gösterdikleri performansı değerlendirme şansım oldu. Bu milli takıma inandığım için geldim, bu kadar genç takım olmasına rağmen büyük işler yapabileceklerini biliyorum ve buna inandığım için milli takım hocası olmak istedim."

"KENAN YILDIZ BÜYÜK POTANSİYELE SAHİP BİR FUTBOLCU"
İtalyan teknik adam, Kenan Yıldız'ın performansı ile ilgili, "Kenan Yıldız gerçekten büyük potansiyele sahip bir futbolcu. Şu andan itibaren farklı bir kariyere alışması ve başarıyı yönetmesi gerekiyor. Herkesin beklentisi de yüksek olacak. İlk çağırdığım günden bu yana beni heyecanlandıran ve mutlu eden bir futbolcu. Bu performansı bizim için de sevindirici" değerlendirmesinde bulundu.

aw080842-01-1.jpg

"YARIN İSTEDİĞİMİZ MAÇI KAZANMAK"
Galler'in gruptaki şansı üzerine de konuşan Montella, "Maçların sürelerinin artık 100 dakikayı bulduğunu unutmamak gerek. Hırvatistan maçını da seyrettim, çekingen duran bir Galler vardı. O strateji ile maçı kazandılar. Hesap yapacağınız süreler son 5 dakikadır, maçtan önce farklı stratejilere çalışmanız gerek. Hazırlıklı olmanız ve maçı kazanmanız gerekiyor. Yarın istediğimiz de maçı kazanmak" ifadelerini kullandı.

SACHA BOEY VE GEDSON FERNANDES AÇIKLAMASI
Montella, Galatasaraylı futbolcu Sacha Boey ile Beşiktaş'ın orta sahası Gedson Fernandes'in milli takıma kazandırılma düşüncesiyle ile ilgili, "Sacha Boey hakkındaki haberleri duymuştum ama Fernandes'i ilk defa sizden duyuyorum. Yanılmıyorsam Türk statüsüne geçmesi için 5 sene oynaması gerekiyor. Kalbi Türkiye ile atan futbolcuyu kucaklayarak karşılayacağız. Ben de yabancıyım ama kalbim Türkiye için atıyor" şeklinde konuştu.

vincenzo-montella-lider-geldik-lider-donmek-istiyoruz-1409-dhaphoto2-1.jpg"KONTROL EDEMEDİĞİM ŞEYLERDE ENERJİMİ HARCAMAM"
EURO 2024 kura çekimi ve muhtemel torbalar ile ilgili gelen soruya Montella şu yanıtı verdi:
"Kontrol edemediğim şeylerde hesap yapmayı seven bir insan değilim, kontrol edemediğim şeylerde enerjimi harcamam. Kontrol edemediğim bir tek gerçek var, kazanmak istiyoruz. Kazanmak ve tarihe geçmek istiyoruz."

SACHA BOEY KİMDİR?

Galatasaray takımında sağ bek mevkinde forma giyen Sacha Boey, 13 Eylül 2000 tarihinde dünyaya gelmiştir. 178 cm boyunda ve 70 kilo olan Sacha Boey, Sağ ayağını kullanmaktadır. Bu sezon ilk 11'de 12 maça çıkan Sacha Boey, 2 sarı kart ve 0 kırmızı kart görmüştür. Sacha Boey, bu sezon 0 asist ve 0 gol katkısı ile oynamaktadır.

sacha-boey-aa-2062163.jpg

GEDSON FERNANDES KİMDİR?

Beşiktaş takımında Orta Saha mevkinde forma giyen Gedson Fernandes, 09 Ocak 1999 tarihinde dünyaya gelmiştir. 182 cm boyunda ve 71 kilo olan Gedson Fernandes, Sağ ayağını kullanmaktadır. Bu sezon ilk 11'de 8 maça çıkan Gedson Fernandes, 2 sarı kart ve 0 kırmızı kart görmüştür. Gedson Fernandes, bu sezon 0 asist ve 1 gol katkısı ile oynamaktadır.

1675081222388-gedson-fernandes.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar