Saç tasarımcısı Mete Koçak: "Mikro kaynak dışarıdan anlaşılmıyor"

Saç tasarımcısı Mete Koçak: "Mikro kaynak dışarıdan anlaşılmıyor"
Saç tasarımcısı Mete Koçak, kadınların saç uzatmada yaygın olarak kullandığı mikro kaynak yöntemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İHA’da yer alan habere göre, Mikro kaynak saçla ilgili merak edilenleri Ankara’daki salonunda hizmet veren saç tasarımcısı Mete Koçak anlattı. Ankara’da kendi adını taşıyan salonuyla hizmet veren ve sosyal medyada da geniş bir takipçi kitlesi bulunan saç tasarımcısı Mete Koçak, “Kaynak saç nedir” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Genellikle saçları kısa ya da seyrek olan kadınlara uyguladığımız bir saç uzatma yöntemidir kaynak saç. Bu yöntem sayesinde saçların daha uzun ve hacimli görünmesini sağlamak mümkün. Aynı zamanda renkli kaynak saçlarla değişik bir görünüm elde etmek de mümkün. Kaynak saçın da birçok çeşidi var. En çok uygulananlar; mikro kaynak, keratin kaynak ve boncuk kaynak.”

“SAÇA ZARAR VERMİYOR"

Mikro kaynak uygulamalarıyla adından söz ettiren ve sosyal medyada da “M'ikro K'ayna'k diye yazılır, Mete KoçaK diye okunur” sloganı ile tanınan Mete Koçak, yöntemin detayları hakkında ise, "Mikro kaynak, dünya genelinde en çok kullanılan yöntemlerden biri. Bu kadar çok rağbet görmesinin nedeni de dışarıdan bakıldığında belli olmaması. Bu yöntemde kaynak saçlar, ince tutamlar kullanılarak yapılıyor. Kullanımı hem kolay hem de kişinin saçına zarar vermediğinden çok daha sağlıklı" dedi.

Koçak, mikro kaynağın doğru uygulandığı takdirde saçlarda dökülmeye yol açmayacağını belirterek, "Mikro kaynağın oldukça hassas bir işlem olduğunu söyleyebilirim. Hem zaman alan hem de maharet isteyen bir uygulama. Dolayısıyla dikkatli yapılmadığında saçlara zarar verebilir. Güzelleşmek isterken mağdur olabilirsiniz. Mutlaka ama mutlaka tecrübeli ellerde yapılmalıdır. Doğru bir şekilde uygulandığında kaynak saça hiçbir zarar vermez ve dökülme sorununa da yol açmaz" ifadelerini kullandı.

BAKIM YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Mikro kaynak uygulanmış saçın bakımı hakkında da bilgi veren Mete Koçak, “Aşırı ısıya maruz kalan kaynak saçlar zarar görür. O nedenle saçları ılık suyla yıkamak gerekir. Aynı şekilde kuruturken de yüksek ısıdan kaçınılmalıdır. Saç kremi, saç sağlığı açısından önerdiğimiz bir ürün. Saç kremi taramayı kolaylaştıracak, böylece saç tararken kaynaklar zarar görmeyecektir. Benim mikro kaynak yaptıran kadınlara tavsiyem, yatarken de saçlarını korumaya almaları. Saçların dolaşmasını önlemek için uyurken gevşek bir şekilde toplamak işe yarayacaktır. Bir de hangi yöntemle yapılmış olursa olsun kaynak uygulanmış saça düzenli olarak kuaförde bakım yapılması gerekir" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar