Saç sakal kesimi bin lirayı geçti

Saç sakal kesimi bin lirayı geçti
2024 ile birlikte Antalya'daki berberlerin tariflerine de zam geldi. Şehirde saç kesim fiyatları yüzde 80 oranında arttı.

Yeni yılın gelmesiyle birlikte Antalya'da berber fiyatlarına büyük oranda zam yapıldı. Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın üyelerine iletilen yeni fiyat listesi, saç ve sakal kesimi için önemli bir artışı beraberinde getirdi. Yapılan güncellemeye göre, 'Lüks' kategorideki berberlerde saç kesiminin ücreti 1100 lira, 'A' kategorisinde 550 lira, 'B' kategorisinde 480 lira ve 'C' kategorisinde 400 lira olarak belirlendi.

Bu fiyat artışı, sosyal medyada geniş çaplı eleştirilere maruz kaldı. Kullanıcılar, bu yüksek zamların kabul edilemez olduğunu belirterek tepkilerini dile getirdi.

4 FARKLI TARİFE UYGULANACAK

Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yüksel Uzun, kente özgü olarak 20 yılı aşkın süredir 4 farklı tarifeyle fiyatlandırma yapıldığını açıkladı. Uzun, artan maliyetler nedeniyle kesim ücretlerinde bu artışın yapıldığını ifade etti. Başkan Uzun, "Lüks tarife, alışveriş merkezi ve otel bölgelerinde kullanılıyor. A sınıfı Lara bölgesi ile Konyaaltı ilçesinde, B sınıfı şehir merkezinde, C sınıfı Kepez ilçesi, Varsak bölgesi, Aksu ile Döşemealtı ilçelerinde kullanılıyor." şeklinde bilgi verdi.


Zammın arkasındaki sebepler arasında artan malzeme fiyatları ve kiraların yükselmesi olduğunu belirten Uzun, "Fiyat artışıyla ilgili esnaflarımızdan olumlu tepkiler aldık. Vatandaşlarımızın farklı görüşleri olabilir ancak genelde olumlu geri dönüşler alıyoruz. Mesela, 'Kafede 40 liraya çay içildiği dönemde, ayda bir kere tıraş olmak için bu fiyat ödenir' gibi olumlu yorumlar alıyoruz." şeklinde konuştu.

Antalya'da berber fiyatlarındaki bu büyük artış, vatandaşlar arasında tartışmaları da beraberinde getirdi. Fiyatların gerektiği şekilde mi belirlendiği konusuyla birlikte, bu zamların ekonomik dengeler üzerindeki etkileri de geniş kapsamlı bir şekilde değerlendiriliyor

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar