Saatlerce ovalamaya son! Tükenmez kalem lekesini bir çırpıda çıkarıyor

Saatlerce ovalamaya son! Tükenmez kalem lekesini bir çırpıda çıkarıyor
Tükenmez kalem lekeleri, kıyafetler veya koltuk gibi kumaşlara bulaştığında, çıkarması genellikle oldukça zor ve zaman alıcı olabiliyor. Artık bu lekelerle başa çıkmak için saatlerce deterjanla ovalamaya gerek yok. İşte tükenmez kalem lekelerini hızlı ve pratik bir şekilde çıkaran püf nokta...

1. ALKOL İLE HIZLI ÇÖZÜM:

Tükenmez kalem lekelerini çıkarmada en etkili yöntemlerden biri alkol kullanılıyor. Bir pamuğu alkolle ıslatın ve lekeyi hafifçe silin. Alkol, lekenin kumaş üzerindeki etkisini hızla yok eder.

2. TUZ VE LİMON SUYU KARIŞIMI:

Tuz ve limon suyu, tükenmez kalem lekelerini çıkarmak için etkili doğal malzeme. Lekenin üzerine biraz tuz serpin ve ardından limon suyuyla nemlendirin. Hafifçe ovun ve sonra bol suyla durulayın. Bu yöntemle leke, kolaylıkla temizlenir.

65e195b18943bfc07e18797e.webp

3. BEYAZ SİRKE İLE TEMİZLİK:

Beyaz sirke, kumaşlardaki tükenmez kalem lekelerini çıkarmak için başka bir pratik çözüm. Biraz beyaz sirkeyi lekenin üzerine dökün ve hafifçe ovun. Ardından bol suyla durulayın. Sirke, lekenin çıkarılmasına yardımcı olurken kumaşı da yumuşatır.

Artık tükenmez kalem lekeleriyle uğraşmak için saatlerce çaba harcamanıza gerek yok. Yukarıdaki pratik yöntemleri uygulayarak, bu sinir bozucu lekelerden hızla kurtulabilirsiniz.

65e1959d8943bfc07e18797c.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar