Saat 9'u 5 geçe hayat durdu

Saat 9'u 5 geçe hayat durdu
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84. yıldönümünde yurdun dört bir yanında saygı duruşları ile anıldı. Ülke genelinde saat 09.05'te hayat tamamıyla durdu. Büyükten küçüğe herkes Ata'ya saygısını gösterdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk''ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05''te sirenlerin çalmasıyla hayat 1 dakikalığına durdu. İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü''nde, yolda, cadde ülkenin her yerinde Ata''ya vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Yolda olan sürücüler araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı. Bazı sürücüler ise araçlarından inmeyerek kornalarına basarak sirenlere eşlik ettiler. İstanbul’un metro ve tramvayları, tüm trenleri ise saatler 09:05’i gösterdiğinde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk için durdu. 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Ata''ya olan ve hiç bitmeyecek sevgimiz ve saygımız bir kez daha duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

YURDUN DÖRT BİR YANINDA ANILDI

Saatler 09.05 olduğunda E-5 Karayolu''nda sürücüler, araçlarından inerek Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda durdular. Saygı duruşuna geçen vatandaşlar havadan drone ile görüntülendi. Siren sesiyle birlikte saygı duruşuna geçen sürücüler 1 dakikalık saygı duruşundan sonra kaldıkları yerden yollarına devam ettiler.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk''ün ölümünün 84. yıldönümü nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi de Ata’ya Saygı Nöbetinde durdu. Ata''ya Saygı Nöbeti, 9 Kasım''da saatler 21.05’i gösterdiğinde saygı duruşuyla başlayıp İstiklal Marşıyla bitti. Cumhuriyet Meydanı''nda, etkinliğe katılanlar, Atatürk''ün ölüm yılı olan 1938''deki ''8'' rakamını sonsuzluk işaretine çevirerek meşaleler yaktı.

10 Kasım saygı duruşuna katılan Gül Avanoğlu, “Çok aradığımız birisi o. Hele ki şu dönemde onun bakışına, ileri görüşüne, ilke ve inkılaplarına çok ihtiyacımız var. O günlerden bugünleri inşa etti. Özellikle çocukların, gençlerin daha fazla sahip çıkması gerekiyor. O yüzden burada 21 yaşında bir genç olarak bulunmayı çok istedim. Kendisini Saygı ve özlemle anıyoruz. Ben çok özledim. Bu etkinliği de çok anlamlı buluyorum. Atamızın anısına yaraşır bir etkinlik oldu bizler için” ifadelerini kullandı.

Türk Kızılay''ı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi''nin ikram araçları, nöbet tutan vatandaşlara ve belediye personellerine katıldı. Etkinliğe katılan Ertuğrul Turgay, "Burada Ata''ya saygı nöbeti gerçekleştiriyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk''ün ölümünün 84. yılında kendisini anmak üzere İzmirliler sabaha kadar uyumayacak. Akşam 21.05''den itibaren başlayan bu saygı nöbetimiz, sabah 09.05''e kadar devam edecek" dedi.

CANI TEHLİKEDEYDİ AMA O SAYGI DURUŞUNDA DURDU

Bursa''da da saat 09.05''e hayat durdu. Aydınlatma direğinde çalışan elektrik işçisi de emniyet kemerine bağlı haldeyken saygı duruşunda bulundu.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar