Rüyada gemi görmek ne anlama gelir?

Rüyada gemi görmek ne anlama gelir?
Rüyada gemi yolculuğu yaptığını görmek rüya sahibinin hayatındaki bazı durumlar için başarılı olacağına rivayet edilir.

Rüyada gemi görmek, çok çeşitli şekilde, durum ve harekete göre yorumlanır. Rüyada gemi görmek, bazen üzüntü ve kedere, sıkıntılara, bazen hastalık, ölüm ile bazen darlık içinde ve kıtlık, yok­luk içinde bulunanların kurtuluşuna işaret ile tabir edilir. Rüyasında geminin karaya oturduğunu görmek, rüyayı gören kimsenin keder ve sıkıntıya düşeceğine işaret eder. Bazen de geminin karaya oturması kavuşul­ması mümkün olmayan şeyi istemeye işâret eder.

Bazen de bu rüya sıkıntı ve tehlikelerden kurtulmaya işâret eder. Rüyada geminin dağa oturması, düşmandan kurtulmaya yorumlanır. Rüyasında geminin battığını görüp eşyasını kurtardığını gören kimsenin malının telef olup zarar edeceğine işarettir. Rüyasında bir gemiye binmiş, üzerinde gittiğini ve deniz yolculuğunda olduğunu gören kimse, rahata erecek veya yolculuğa çıkacağı ve sevince ereceğine işaret eder.

Rüyasında kendisini bir gemi içinde oturduğunu görmek, rü­yayı gören kimsenin keder ve sıkıntıya düşeceğine işarettir. Rüyasında bir geminin yandığını gören kimse, büyük bir üzüntü ve kedere düşer, şeklinde yorumlanır. Rüyasında bir kimse geminin parçalandığını görse, bu rüya, rüyayı gören kimsenin, annesinin vefat edeceğine (yani öleceğine) işaretle yorumlanır.

Cafer-i Sadık (r.a.)''ın yorumu Rüyada gemi görmek şu şe­killerden birine işaretle yorumlanır: Evlat Baba Zevce Ferahlık Korkulardan emin olmaya Güzel bir geçime, zenginliğe işaretle. Kirmani''nin yorumu Kişinin rüyada bindiği geminin sahilde deniz kıyısında durmakta olduğunu görmesi, rüyayı gören kimsenin yolundan kalacağına işarettir denmiştir. Rüyada kendini gemide görmek veya karaya çıkmak gamdan kurtulmaya, hareket halinde gemi görmek, kedere düşme­ye gemiden inilmişse dertten kurtulmaya kaybettikleri işlerine yeniden kavuşmaya, zengin olmaya, çocuğu olmaya. Geminin batma­sı akraba ölümüne, geminin battığını ve kendisinin bir tahtaya sarılarak kurtulması tacirse, önce zarar edeceğine, sonra kazanca, memur ise azledilip tekrar memuriyete dönmeye, hasta ise kötüleşip sonra şifa bulacağına, zengin ise malını kaybedip tekrar zengin olacağına, fakir ise sıkıntısının artacağına sonra rahata ereceğine işarettir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar