Rusya'dan Yemen çağrısı: Acil toplanın!

Rusya'dan Yemen çağrısı: Acil toplanın!
Rusya, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e düzenlediği saldırıyı uluslararası hukuk ihlali olarak değerlendirerek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin acil bir toplantı düzenlemesi talebinde bulundu.

Uluslararası arenada gerilimi artıran bir gelişme yaşandı. Rusya, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e düzenlediği saldırıyı uluslararası hukuk ihlali olarak değerlendirdi ve bu nedenle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil bir toplantıya çağırdı.

Bu durum, bölgedeki gerginliği daha da artırarak 3. Dünya Savaşı endişelerini beraberinde getiriyor.

2.jpg

NE OLMUŞTU?

Son zamanlarda Yemen'deki Husilerin, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara misilleme olarak Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik eylemleri, bir dizi gemicilik şirketinin Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almasına neden olmuştu.

Pentagon, 6 Aralık 2023'te Husi güçlerinin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası bir "Deniz Görev Gücü" kurulması görüşmelerine başladıklarını açıklamış, ardından 18 Aralık'ta "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu bir misyonun oluşturulduğunu duyurmuştu.

69.webp

Husi saldırıları, Süveyş Kanalı'nın geçişlerini tehlikeye atarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rota olan Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayan önemli bir su yolunu etkilemekte. Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılar ve şirketlerin aldığı kararlar, küresel ekonomide yeni bir "tedarik zinciri krizi"nin başlamasına dair endişeleri artırmış durumda.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar