Rusya'dan Ukrayna'ya geniş kapsamlı hava saldırısı!

Rusya'dan Ukrayna'ya geniş kapsamlı hava saldırısı!
Rusya'nın Ukrayna'daki yerleşim bölgeleri ve enerji tesislerine yönelik düzenlediği hava saldırısında 3 kişi yaralandı. Ukrayna, Rusya'ya ait 39 füze ile 20 İHA'nın düşürüldüğünü duyurdu.

Rusya, son dönemde Ukrayna'ya yönelik en geniş kapsamlı hava saldırısını gerçekleştirdi. Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya tarafından fırlatılan 55 füzeden 39'unun ve 21 İHA'dan 20'sinin düşürüldüğünü bildirdi. Enerji Bakanı German Galuşenko, Rusya'nın Poltava, Kirovohrad, Zaporijya, Lviv, Ivano-Frankivsk ve Vinnitsya bölgelerindeki enerji tesislerini hedef aldığını belirtti.

aw199358-04.jpg

Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko ise saldırılar sonucunda Kiev bölgesinde 2 kişinin, Kirovohrad bölgesinde ise 1 kişinin yaralandığını açıkladı. Klymenko, yaklaşık 350 personelin yangın çıkan ve hasar gören enerji tesisleri, toplu taşıma araçları, otomobiller, 30 ev ile bir itfaiye istasyonuna müdahale ettiğini belirtti.

aw199358-03.jpg

Saldırılar nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintileri yaşanırken, Lviv Bölge Valisi Maksim Kozitskiy, Rusya'nın bölgedeki bir doğal gaz depolama tesisine saldırı düzenlediğini ifade etti.

aw199358-02.jpg

"Dünya yeni Nazizm'e fırsat vermemeli" diyen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, saldırılara ilişkin şu açıklamayı yaptı: "İkinci Dünya Savaşı'nda Nazizm'e karşı Zafer ve Anma Günü'nde Nazi yanlısı Putin, Ukrayna'ya büyük bir füze saldırısı gerçekleştirdi. 50'den fazla füze ve 20'den fazla 'Shahed' insansız hava aracı Lviv, Vinnitsya, Kiev, Poltava, Kirovohrad, Zaporijya ve Ivano-Frankivsk bölgelerindeki altyapıyı hedef aldı. Gerekli tüm servisler Rus terörünün verdiği zararları gidermek için çalışıyor. Kimin ne olduğunu tüm dünyanın anlaması gerekiyor. Dünya yeni Nazizm'e fırsat vermemeli."

aw199358-05.jpg

Moskova'dan saldırılara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar