Prova, gözdağına dönüştü: Putin'in yeni kitle imha silahı

Prova, gözdağına dönüştü: Putin'in yeni kitle imha silahı
Ukrayna'ya başlattığı işgal girişimi ile tüm dünyanın tepkisini çeken Vladimir Putin, Kızıl Meydan'da düzenlenecek gövde gösterisine hazırlanıyor. Kutlanacak 'Zafer Günü' öncesinde meydanda bir prova yapan Rus ordusu, pek çok silahını dünyaya göstermek istiyor. Düzenlenecek kutlamalarda konuşma yapması beklenen Putin'in ne söyleyeceği ise şimdiden merak konusu oldu.

Ukrayna topaklarında sıcak çatışmaya devam eden Rus ordusu, 9 Mayıs''ta kutlanacak olan Zafer Günü için prova yaptı. Ruslar, Kızıl Meydan''da askeri geçit töreni provası gerçekleştirdi. Zafer Günü, bu yıl Ukrayna’daki savaş nedeniyle tüm dünya tarafından dikkatle izleniyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin''in törende önemli açıklamalar yapması da beklenirken görücüye çıkarılan balistik füze tüm dikkatleri üzerine topladı.

Putin Batı''ya kan donduran bir uyarı yaptı ve termonükleer füzelerini Kızıl Meydan''da görücüye çıkardı. Rusya, ordusu Ukrayna''daki katliamına devam ederken Zafer Günü geçit törenine hazırlanıyor.

YENİ SİLAH KORKU YARATTI

Orduda, cephede savaşan askerler Donbass bölgesinde bulunurken binlerce asker de pazartesi kutlanacak olan Zafer Günü için provalara katıldı. Uzmanların 10 savaş başlığına kadar taşıyabileceğine inandığı Adı RS-24 Yars olan Balistik Füze bugün geçit töreni provasında sergilendi. Askeri uzmanlara göre bu füze 10 tane savaş başlığını taşıyabilecek kapasitede.

KİTLE İMHA İÇİN TASARLANDI

49,6 ton ağırlığındaki kıtalararası silah, saatte 24.500 kilometreye kadar varan bir hıza sahip ve menzili de tam 12 bin kilometre. Nükleer füzeler, Vladimir Putin pazartesi günü yıllık Zafer Günü geçit töreninde Batı''ya ürpertici bir mesaj vermek için Moskova''nın ünlü Kızıl Meydanı''nda sergilenecek. Rusya''nın İkinci Dünya Savaşı''nda Nazi Almanya’sına karşı zaferini kutlayan ve her yıl dünya tarafından ilgiyle izlenen geçit töreni bu yıl savaş koşullarından dolayı daha da önemli hale gelmiş durumda.

''Z'' HARFİ VURGUSU

Yapılan askeri prova sırasında Kızıl Meydan semalarında uçuş yapan askeri uçakların zaman zaman Z harfi çizmesi ise dikkat çekti. Hatırlanacağı üzere Rusya, Ukrayna''da sahaya sürdüğü askeri araçların üzerine ayırt edilebilmesi için bu harfi yazmıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar