Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna saldırılarının nedenini böyle açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna saldırılarının nedenini böyle açıkladı
Putin, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 9 Mayıs Zafer Bayramı töreninde açıklamalarda bulundu. Ukrayna'ya yapılan saldırılarla ilgili olarak da konuşan Vladimir Putin, 'Vatanımız için savaşıyoruz' şeklinde bir açıklamada bulundu.

PUTİN, UKRAYNA SALDIRILARININ NEDENİNİ BÖYLE AÇIKLADI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tüm dünyanın beklediği 9 Mayıs Zafer Konuşması''nda önemli açıklamalarda bulundu. Günlerdir hakkında sayısız iddia ortaya atılan konuşmasında Putin; "Şimdiye kadar düşmanlarımızla birçok savaş verdik. Ordumuzun cesaretinden ve savaşa katılanların çocukları ve torunlarının cesaretlerinden biz de övünüyoruz. Küresel savaşın dehşetini durdurmak için elimizden geleni yapma görevimiz var. Rusya hep denklik ilkesini savunmuştur" ifadelerini kullandı.
 
"NATO ÇEVREMİZDE YAYILIYORDU"
 
Putin sözlerini şöyle sürdürdü: "Rusya Batı dünyasında her iki tarafın da çıkarlarını düşünmek istedi ancak NATO bunu gördü. Başka plan içerisindeydiler Donbas''ta. Donbas''ta ve Kırım''da topraklarımızı ele geçirmek istediklerini biliyorduk. Ukrayna''nın nükleer silah planları vardı, NATO çevremizde yayılıyordu. Bu ülkemiz için bir tehdit haline gelmişti. Bölgede askeri altyapıyı her geçen gün artırdılar. Sınırlarımıza her gün daha çok yaklaştılar. Tehlike her gün daha da artıyordu. Verilecek tek doğru karar buydu. Egemen bir devletin alabileceği tek doğru kararı aldık.
 
Sovyetlerin çöküşünden sonra ABD eşsiz bir durumdan bahsetti ancak yanılıyorlar. Rusya Sovyetler Birliği''nden ayrı bir karaktere sahip. Biz aynı ülke değiliz. Batı zafer için çok çalışmış olan Rusyaların çabalarını boşa çıkarmak istiyorlardır.
 
"2.DÜNYA SAVAŞI''NIN VERDİĞİ DERSLERİ ASLA UNUTMAMALIYIZ"
 
Batı Rusya''yı dinlemek istemedi, başka planları vardı. Rusya askerleri ve Donbas askerleri kendi toprakları için savaşıyor. Bu nedenle 2. Dünya Savaşı''nın verdiği dersleri asla unutmamalıyız. Bugün bizler için hayatını kaybedenleri anıyoruz. 2014''de Odessa''da ölenleri de anıyoruz, NEO-Nazi''lerin elinde can verenleri de anıyoruz.
 
"BUGÜN BİRÇOK RUS BİRBİRİNİ KORUYOR"
 
Neo Nazi''lerin saldırılarında hayatını kaybeden askerlerin ailelerine yardım edeceğiz, onların ailelerine yardım edeceğiz. Yaralı askerlerimiz kurtarmak isteyen kahraman sağlık görevlilerimize teşekkür ediyorum. Kızıl Meydan''da omuz omuzayız. Ülkemizin her bir yandan gelenler var. Rusya''nın düşmanlarının uluslararası terör çetelerini kullandığını gördük ancak başarılı olamadılar. Bugün birçok Rus birbirini koruyor, tüm dünyaya birlik olduğumuzu gösterdik. Nazi''lere karşı savaşan dedelerimiz bize mücadelenin ne olduğunu gösterdiler. Yaşasın silahlı kuvvetlerimiz, yaşasın Rusya"
 
PUTİN''İN KONUŞMASINA SİBER SALDIRI
 
Putin''in konuşması sırasında Rus televizyonlarına siber saldırı düzenlendi. Saldırı, MTS mobil operatörü NTV Plus, Rostelecom ve Wink tarafından iletilen çeşitli kanalların çevrimiçi izleyicilerini etkiledi.
 
Putin''in konuşması sırasında ekranlarda şu mesaj yer aldı; ''Binlerce Ukraynalının ve yüzlerce çocuğunun kanı sizin ellerinizde. Televizyonlar ve yetkililer yalan söylüyor. Savaşa hayır.''

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar