Rusya'da Putin karşıtı protesto yapıldı

Rusya'da Putin karşıtı protesto yapıldı
Rusya Devlet Başkanı'na dünyadan olduğu gibi ülkesinden de tepkiler yükselmeye devam ediyor.

İdlib'de 34 askerimizin Rus destekli alçak saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin'e tüm dünyadan tepkiler yükselmeye başladı. Putin'e bir darbe de kendi ülkesinden geldi. 

Rusya'nın en önemli muhalefet lideri olarak anılırken 27 Şubat 2015 tarihinde Moskova'da vurularak öldürülen Boris Nemtsov'un 5'nci ölüm yıldönümünde Rusya muhalefeti sokaklara indi. Çeçen lider Ramazan Kadirov'un emriyle suikastin gerçekleştiğini savunan muhalefet suikastin her yıl dönümünde Moskova'da büyük gösteriler düzenlerken bu yılki gösterilere on binlerce kişi katıldı.

"PUTİN İSTİFA" 

Yürüyüş kortejlerinde Ukrayna bayrakları ve Avrupa Birliği bayrakları taşıyanlar dikkat çekerken Rusya'nın dış politikalarını eleştiren sloganlar da atıldı. En dikkat çeken sloganlar arsında Suriye'deki savaş karşıtı sloganlar oldu. Protestocular Rusya'nın Suriye politikalarını eleştiren sloganlarında, Rusya askerinin çekilmesine dair ifadeler ve dövizler kullandı. Yürüyüşte en önde ise "Putin İstifa" pankartı taşındı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar