Rusya’da polis aracına silahlı saldırı

Rusya’da polis aracına silahlı saldırı
Rusya'ya bağlı Karaçay-Çerkes Özerk Cumhuriyeti'nde gece devriyesindeki bir polis aracına düzenlenen silahlı saldırı sonucunda 3 polis memurundan 2'si hayatını kaybetti.

Karaçay-Çerkes Özerk Cumhuriyeti'nde güvenlik güçlerine yönelik bir saldırı gerçekleşti. Gece devriyesindeki bir polis aracına yapılan silahlı saldırıda, Murat Kalakhanov ve Roman Gushchin adlı 2 polis memuru hayatını kaybetti. Aracın içinde bulunan diğer polis memuru ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Saldırgan, araca ateş açtıktan sonra polis memurlarına ait silah ve mühimmatı alarak olay yerinden hızla kaçtı.

Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada, saldırının tek bir kişi tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Komite, saldırıyla ilgili olarak Rus Ceza Kanunu'na göre dava açıldığını duyururken, soruşturma sürecinde olayın terör saldırısı olup olmadığı da değerlendirilmektedir.

Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada saldırganın yakalanması için çalışmaların başlatıldığı ve tüm kaçış noktalarında kontrollerin artırıldığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar