Rusya WSJ'nin Wagner haberini yalanladı

Rusya WSJ'nin Wagner haberini yalanladı
Kremlin, Rus paralı asker grubu Wagner'in Lübnanlı militan grubu Hizbullah'a hava savunma sistemi sağlayacağına dair ABD'nin istihbaratına dayanan Wall Street Journal (WSJ) haberini yalanladı

İsmi açıklanmayan bazı ABD'li yetkililere dayandırılan WSJ haberine göre Wagner, uçaksavar füzeleri ve hava savunma silahları vasıtasıyla hava araçlarını püskürten ve NATO tarafından SA-22 olarak bilinen Pantsir-S1 hava sistemlerini Hizbullah'a göndermeyi planlıyor.

Rusya devletinin fonladığı ve eski liderleri Yevgeni Prigojin önderliğinde Haziran'da devlete başkaldırmalarının ardından Kremlin'in sıkı kontrolü altına alınan Wagner paralı asker grubu Reuters'ın sorularına henüz yanıt vermedi.

Habere göre ABD'li bir yetkili, Pantsir-S1 sistemlerinin henüz gönderilip gönderilmediğinin Washington tarafından doğrulanmadığını belirtti. Haberde, Pantsir-S1 sistemlerinin Hizbullah'a Suriye üzerinden gönderileceği ifade edildi.

Peskov: İddialar genellikle asılsız

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Wagner'in "fiilen" var olmadığını ve bu tür iddiaların genellikle asılsız olduğunu belirtti.

Hizbullah, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısının ardından İsrail'in Hamas ile savaşa girmesinden beri Lübnan sınırında İsrailli güçlerle çatışıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar