Rusya, uzayda mahsur kalan astronotlar için yeni araç fırlattı

Rusya, uzayda mahsur kalan astronotlar için yeni araç fırlattı
Rusya'nın uzaydaki istasyonunda, basınç nedeniyle mahsur kalan üç astronot için yeni araç fırlattı.

Geçtiğimiz aylarda istasyondaki Soyuz MS-22 kapsülünde meydana gelen sızıntı nedeniyle tehlike atlatan astronotlar, basınç nedeniyle mahsur kaldılar. Rusya, kurtarma çalışmalarına başlayarak uzaya yeni aracını fırlattı.
Bilim insanları ve astronotlar, Uluslararası Uzay İstasyonu sayesinde yıllardır uzayda çeşitli deneyler ve araştırmalar gerçekleştiriyor.

Rusya''nın uzay ajansı Roscosmos, Soyuz kapsüllerindeki soğutucu sızıntısının başlamasından sonra üç mürettebat üyesini planlanandan önce Dünya''ya geri getirmek için Uluslararası Uzay İstasyonu''na (ISS) boş bir uzay aracı göndermeyi düşündüğünü söylemişti.

KURTARMA GÖREVİ BAŞLADI

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), Uluslararası Uzay İstasyonunda (ISS) mahsur kalan 3 astronotun geri dönebilmesi için Kazakistan''daki Baykonur Uzay Üssü''nden Soyuz MS-23 uzay aracının başarıyla fırlatıldığını duyurdu.

Uzay aracının 2 gün içerisinde Uluslararası Uzay İstasyonu''na kenetleneceği belirtildi.

Soyuz MS-23 uzay aracı ile hijyen kitleri, temizlik malzemeleri, tıbbi malzemeler, yiyecek, su ve araştırmalar için araç gereçlerin içinde bulunduğu 430 kilogramlık malzemenin de istasyona ulaştırılacağı aktarıldı.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar