Rusya Ukrayna'da nükleer santrali vurdu: Binlerce kişi etkilendi

Rusya Ukrayna'da nükleer santrali vurdu: Binlerce kişi etkilendi
Rusya, Ukrayna'nın batısında bulunan Khmelnytskyi nükleer santralini vurduğu iddia edildi. İşte detaylar...

Rusya, 11 insansız hava aracıyla batı Ukrayna'daki Khmelnytskyi nükleer santralinin yakınlarını vurdu. Saldırıda 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ukrayna ordusu, gece saldırılarında fırlatılan 11 Rus insansız hava aracının tamamını imha ettiğini açıkladı. Ukrayna İçişleri bakanı hasarın patlama dalgaları ve düşen enkazdan kaynaklandığı bildirdi.

Reuters'ta yer alan bilgilere göre, Enerji Bakanlığı, Telegram mesajlaşma uygulamasında "Düşman, gece Khmelnytskyi nükleer santralinin yakınındaki bölgeyi vurdu. Patlama sonucunda idari ve laboratuvar binalarının pencereleri hasar gördü" dedi.

BİNLERCE KİŞİ ETKİLENDİ

Saldırı nedeniyle birçok bölgedeki elektrik hatları da hasar gördü. Netishyn ve Slavuta kasabalarında 1.800'den fazla tüketici elektrik kesintileriyle karşı karşıya kaldı. Netishyn, Khmelnytskyi nükleer santraline yaklaşık 5 km; Slavuta kasabası ise yaklaşık 20 km uzaklıkta yer alıyor.

Hasarın nükleer santrale ne kadar yakın olduğu tam olarak belli değildi.

20 BİNA HASARA UĞRADI

Slavuta'da düşen molozlar nedeniyle 20 bina hasar gördü. İçişleri Bakanı Ihor Klymenko, Telegram'da yaptığı açıklamada, patlama dalgasının itfaiye ve kurtarma birimi tarafından kullanılan bir bina ile polis departmanı tarafından kullanılan bir binaya çarptığını söyledi.

20 YARALI VAR

Kasabanın belediye başkanı Vasiliy Sydor, nükleer santral yakınlarında gerçekleşen saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Sydor, 20 kişinin yaralandığını söyledi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar