Rusya Ukrayna Milli Takımı'nı şikayet etti!

Rusya Ukrayna Milli Takımı'nı şikayet etti!
Rusya Futbol Federasyonu, Ukrayna Milli Futbol Takımı'nın EURO 2020'de giyeceği 'Kırım haritalı' forma nedeniyle Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'ne (UEFA) şikayette bulundu.

Ukrayna Milli Futbol Takımı, EURO 2020 için hazırlanan yeni formasını tanıtmış, formanın üzerindeki Ukrayna sınırları içinde Kırım'ın yer alması Rusya'da tepkiyle karşılanmıştı. Formaya bir tepki de Rusya Futbol Federasyonu'ndan geldi.

Federasyon, UEFA'ya yaptığı başvuruda Ukrayna formasının siyasi olduğunu ve bunun diğer ülkelerin de formalarını siyasi mesajlar vermek için kullanmasına yol açabileceğini vurguladı.

NE OLMUŞTU?

Formanın ense bölümündeki iç ve dış yüzlerde ise 'Slava Ukraine' (Yaşasın Ukrayna) ve 'Geroyam Slava' (Yaşasın Kahramanlar) ifadeleri yer alıyor.

FIFA'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Bu arada Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), siyasi konularda tarafsızlıklarını koruduklarını ancak Ukrayna Milli Futbol Takımı'nın EURO 2020'de giyeceği 'Kırım haritalı' formayla ilgili meselenin Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) uhdesinde olduğunu belirtti.

FIFA, "Takımların forma kitlerinin onaylanması, ilgili turnuvanın organizatörüne, yani mevcut durumda UEFA'nın takdirine bağlı. Turnuvanın organizatörü, katılımcı ülkelerin uymakla zorunlu olduğu formayla ilgili gereklilikleri belirleme hakkına sahip. Bu çalışmayı yürütürken organizatörler, tüm forma kitlerinin Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun (IFAB) yayınladığı kurallara uygun olmasını sağlamalıdır" ifadelerini kullandı.

Bu bağlamda, FIFA'nın EURO 2020'nin organizatörü olmaması nedeniyle Ukrayna milli futbol takımının formasıyla ilgili meselenin sorumluluk alanlarında bulunmadığını kaydeden FIFA, "Ancak altını çizmek isteriz ki, FIFA tüzüğüne uygun olarak siyasi konularda tarafsızlığımızı koruyoruz ve spora siyaset karıştırılmaması gerektiğine inanıyoruz" dedi. (Sputnik)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar