Rusya'dan S-400 açıklaması: Sözleşme hayata geçiriliyor

Rusya'dan S-400 açıklaması: Sözleşme hayata geçiriliyor
Rusya Federal Askeri Başkanı ikinci paket sözleşmesinin hayata geçirildiğini açıkladı.

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Daire Başkanı Şugayev Sputnik''e yaptığı açıklamada Türkiye''ye ikinci s-400 alayının tedarikine ilişkin sözleşmenin hayta geçirilmeye başladığını açıkladı. 

Şugayev Sputnik''te yaptığı açıklamada; "Diğer hususların yanı sıra sistemin ayrı bileşenlerinin üretiminin yerelleştirilmesini sağlayan (ikinci S-400 alayının Türkiye''ye tedariki ile ilgili) sözleşme belgesi imzalanmış bulunuyor. Sözleşme şu anda hayata geçiriliyor" dedi. 

"ÇALIŞMAYA DEVAM ETMEYİ PLANLIYORUZ"

Şugayev Türkiye''nin önemli bir ortakları olduğuna dikkat çekerken; iki devletin arasında ticari ve ekonomik anlamda yakın ilişkiler olduğunu vurguladı. Şugayev, "Bu yıl gelişen zorlu politik durum, Rus tarafı ile ortakları arasındaki etkileşimin bazı yönleri üzerinde olumsuz etki yarattı. Bununla birlikte Türkiye ile askeri-teknik işbirliği, iki ülkenin liderleri arasında varılan anlaşmalar doğrultusunda gelişiyor. Türk ortaklarla şeffaf ve karşılıklı yarar temelinde çalışmaya devam etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Şugayev; "Önümüzdeki yıllarda herhangi bir devletin performans özellikleri açısından S-400 Triumf''a yaklaşabilecek bir sistem geliştireceğine inanmak için hiçbir neden olmadığını bundan emin olarak söyleyebilirim" ifadelerine yer verirken; S-400 sistemlerinin de benzersizliğine dikkat çekti. 

ERDOĞAN: TERCİH DEĞİL, ZORUNLULUK

Savunma Sanayii Bakanlığı ise S400 hava savunma sistemi tedarik süreciyle ilgili yaptığı açıklamada yeni bir gelişmenin söz konusu olmadığını aktarmıştı. Yazılı bir açıklamada; Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir" denildi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise S-400''lerle ilgili yaptığı açıklamada bunun tercih değil, bir zorunluluk olduğunu vurgulamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar