Rusya Dışişleri Bakanı'ndan yeni açıklama!

Rusya Dışişleri Bakanı'ndan yeni açıklama!
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Erdoğan - Biden görüşmesinden iki gün sonra Putin ile Biden arasında gerçekleştirilecek görüşmeden bir beklentileri olmadığını açıklayarak umarım ABD, "Uluslararası ilişkilerde bir hegemonya iddiası tutumuyla diyalog sürdürmekten kaçınır." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında 16 Haziran’da Cenevre’de yapılacak görüşme ile ilgili büyük beklentileri olmadığını ifade etti.

Zirveyi çok önemli olarak nitelendiren Lavrov, Kremlin’in Batı ile faydaya dayalı ilişkiler geliştirmekle ilgilendiğini kaydetti.

GÜNDEMİMİZİ DÜNYAYA YAYMAYACAĞIZ

Rusya’nın kendi gündemini dünyaya yaymak gibi bir çabası olmadığını belirten Lavrov, şunları söyledi:

“Bu arada birileri her ne kadar kendilerini ve başkalarını aksine ikna etmeye çalışsa da bizim süper güç hırslarımız yok. Batılı meslektaşlarımızın kendi demokratik değerlerini gezegene yaymaya çalışırken gösterdiği o Mesihvari arzuya sahip değiliz.”

"HATALARINI GÖZDEN GEÇİRMELERİNİ UMUYORUZ"
Lavrov, Putin-Biden zirvesi öncesinde Washington’ın geçmişte yaptığı hataları gözden geçirmesini umduklarını ifade etti.

ABD HEGEMONYA İDDİASINDAN VAZGEÇMELİ

Lavrov, “Zirveye hazırlanırken, umuyorum ki şu an Biden yönetiminde olan ve Rusya ile ilgili çalışan kişiler, Rusya’nın eylemleri, çıkarları, tutumu, kırmızı çizgilerini değerlendirir ve nihayetinde geçmiş yıllardaki hatalar üzerinde çalışır, uluslararası ilişkilerde bir hegemonya iddiası tutumuyla diyalog sürdürmekten kaçınır” dedi. (Sputnik)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar