Rus milyarder Abromoviç'in Adnan Oktar'ın dillere destan sarayını neden almaktan vazgeçtiği ortaya çıktı

Rus milyarder Abromoviç'in Adnan Oktar'ın dillere destan sarayını neden almaktan vazgeçtiği ortaya çıktı
Suç örgütü lideri Adnan Oktar'ın oturduğu lüks evi satın almaktan vazgeçen Chelsea'nin eski sahibi Abromoviç, gerekli izin çıkmadığı için evi almamış.

Organize suç örgütü lideri Adnan Oktar tarafından kullanılan ve Oktar'ın tutuklanmasından sonra boşta kalan ev Rus oligark Roman Abramovic tarafından satın alınmıştı.

Kandilli Vaniköy’deki malikane için çarpıcı bir yazı kaleme ele alan Mustafa Üstündağ, lüks evin son durumunu paylaştı.

Üstündağ'ın Hürriyet'teki ilgili yazısı şöyle:

“Suç örgütü lideri Adnan Oktar’ın yıllarca oturduğu Kandilli Vaniköy’deki malikâne, artık Rus oligark Roman Abramovic’in! Bir süredir bu iddialar konuşuluyordu; şimdi aldığım bilgilere göre evi kesinlikle Abramovic almış ve hatta hummalı bir tadilata başlamış bile.

‘İZİN ÇIKMAMIŞ’

Dünyaca ünlü Rus oligark Roman Abramovic, Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlar sonrası Londra’dan İstanbul’a taşınmıştı. Dünyanın sayılı milyarderlerinden olan Abramovic’in uzun süredir İstanbul’da kendine göre bir ev arayışında olduğu biliniyor. Boğaz’ı çok seven oligark, satılık yalılara bakmış, hatta bir yalıyı aldığı yönünde duyumlar yayılmıştı. Ancak bunlar doğru olmadığı gibi, Abramovic’in yalı fikrinden neden vazgeçtiğini de öğrendim. Meğer oligark, evine bir helikopter pisti yaptırmak istiyormuş. Yalılara bu izin çıkmayınca, rotasını daha geniş arazilere çevirmiş.”

ADNAN OKTAR’A NE OLMUŞTU

11 Temmuz 2018'de Adnan Oktar ve beraberindeki 176 kişi, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "çocukların cinsel istismarı", "cinsel saldırı" ve "siyasi ve askeri casusluk" dâhil birçok suç iddiasıyla gözaltına alındı ve 18 Temmuz 2018'de çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Oktar önce Metris Cezaevi'ne konuldu, daha sonra Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. 78'i tutuklu 236 sanığın yargılandığı davada, mahkeme kararını 11 Ocak 2021'de açıkladı ve Oktar'a 24 ayrı suçtan 1075 yıl üç ay hapis cezası verildi.

Daha sonra yöneticisi olduğu örgüt üyelerinin cezaları da eklenince cezası 9 bin 803 yıl 6 ay hapis ve 400 bin lira para cezasına yükseldi. Verilen karar 15 Mart 2022'de Yargıtay tarafından "eksik kovuşturma ile hatalı değerlendirme sonucu" bozuldu. Oktar 26 Nisan 2022'de Edirne'den Erzurum'a sevk edildi. Yeniden yargılanması sonucunda 17 Kasım 2022'de 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar