Rumenler Türk mutfağının zeytinyağlı yemeklerine hayran kaldı

Rumenler Türk mutfağının zeytinyağlı yemeklerine hayran kaldı
Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın farklı noktalarında bulunan temsilciliklerinde gerçekleştirdiği gastrodiplomasi faaliyetleriyle Türkiye’nin gastronomi zenginliğini tanıtmaya ve Türk mutfağının damaklarda iz bırakan lezzetlerini çok sayıda ülkenin sofrasına taşımaya devam ediyor.

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü tarafından Romanya’da Türk mutfağına duyulan yoğun ilginin karşılanması amacıyla düzenlenen “Türk Mutfağı Atölyesi”nin ikincisi gerçekleştirildi. Gastronomi etkinliğinin ana menüsünde Türk mutfağının zeytinyağlı yemekleri yer aldı.
Şef Remziye Asan tarafından kursiyerlere Türk mutfağının geleneksel malzemelerinden, Türk mutfağının yemek kültürüne kadar gastronomiye dair birbirinden değerli bilgiler paylaşıldı. Şef Asan, ilk olarak menüde yer alan mercimek çorbasının yapımıyla ilgili bilgiler verdikten sonra kursiyerlerle birlikte çorbanın yapımına başladı.
Şef Remziye Asan’ın eğitmenliğinde gerçekleşen atölyede Rumen katılımcılar yemeklerin tarihi, hazırlanışı ve kullanılan malzemelerin çeşitliliği karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.
Mercimek çorbasının hazırlanmasının ardından her bir katılımcı özenle sardığı yaprak sarmalarını ve içlerini doldurduğu biber, domates, patlıcan ve kabak dolmalarını kendi tenceresine yerleştirerek pişirdi. Yemeğin kokuları mutfağı doldururken katılımcılara Türk kahvesi ve çayı ikram edildi.
Erasmus Projesi kapsamında Bükreş’te bulunan Osmaniye Düziçi Atatürk Mesleki Teknik ev Anadolu Lisesi Aşçılık Bölümü öğrencileri de yörelerine ait şakşuka, mücver, çiğ köfte ve salata hazırladılar. Her bir öğrenci yaptığı işlemleri püf noktalarıyla birlikte Rumen kursiyerlere anlattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar