Rota virüsü nedir? Rota virüsü belirtileri neler? Rota virüsü Türkiye'de var mı?

Rota virüsü nedir? Rota virüsü belirtileri neler? Rota virüsü Türkiye'de var mı?
Son zamanlarda okullarda çok yaygın bir şekilde görülen Rota virüsü insanlar tarafından merak ediliyor. Birçok insan internette Rota virüsünün belirtilerini araştırıyor. Peki Rota virüsü nedir? Rota virüsü belirtileri neler? Rota virüsü Türkiye'de var mı?

Rota virüsü nedir?

Son zamanlarda okullarda hızla yayılan ve çocukları etkileyen Rota virüsü hakkında merak edilenler artmaya başladı. İnsanlar internette Rota virüsünün ne olduğu, nasıl bulaştığı ve belirtileriyle ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Rota virüsü nedir? Rota virüsü belirtileri neler? Rota virüsü Türkiye'de var mı?

ROTA VİRÜSÜ NEDİR?

Rota virüsü, Reoviridae ailesine ait çift iplikçikli RNA virüslerinin bir türüdür. Özellikle bebekler ve küçük çocuklar arasında ishalin en yaygın nedenlerinden biridir. Dünya genelinde neredeyse tüm çocukların beş yaşına kadar en az bir kez rotavirüs enfeksiyonu geçirdiği bilinmektedir.

ROTA VİRÜSÜ NASIL BULAŞIR?

Rota virüsleri, ishal başlamadan önceki günlerde dışkıda yoğun miktarda bulunur ve genellikle dışkı ile kontamine olmuş su ve gıdalar yoluyla bulaşır. Özellikle kreşler, bakımevleri ve çocuk hastaneleri gibi kalabalık ortamlarda salgınlar sıkça görülürken, aile içinde de bulaşma oldukça yaygındır.

ROTA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELER?

Rota virüsü enfeksiyonunun başlıca belirtileri genellikle 48 saatten kısa bir kuluçka dönemini takiben ateş ve kusma ile başlar. Ardından sık, sulu ve kötü kokulu kansız ishal belirtileri ortaya çıkar. İshal genellikle 5 ila 7 gün sürebilir ve özellikle süt çocuklarında dehidratasyon riski oluşturabilir. Bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde ise hastalık daha uzun sürebilir ve daha şiddetli seyredebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar