Romanya'da siber saldırı: Sağlık yönetim sistemleri kitlendi

Romanya'da siber saldırı: Sağlık yönetim sistemleri kitlendi
Romanya'da bir fidye yazılım saldırısı sonucunda 100'den fazla sağlık tesisi ve hastanenin sağlık yönetim sistemleri kullanılamaz hale geldi.

Bilgisayar korsanları tarafından gerçekleştirilen saldırıda, çocuk hastaneleri ve acil durum tesisleri de dahil olmak üzere birçok sağlık kuruluşu hedef alındı. Romanya Sağlık Bakanlığı, saldırının geniş kapsamlı ve ülkede yaygın olarak kullanılan bir tıbbi bilgi sistemini hedef aldığını açıkladı.

Saldırı sonucunda 25 hastane ve 79 sağlık tesisinin sistemleri kullanılamaz hale gelirken, tedbir amaçlı olarak diğer tesislerin sistemleri devre dışı bırakıldı. Bilgisayar korsanları, şifreledikleri dosyaların kilidini açmak için 3,5 Bitcoin (yaklaşık 165 bin dolar) talep etti. Olayın detaylarına dair yapılan açıklamalarda, kötü amaçlı yazılımın türü belirlendi ancak sorumluların kimliğinin araştırıldığı ifade edildi.

Romanya'daki sağlık sistemine yönelik bu siber saldırı, benzer bir olayın yaşandığı 2017'deki İngiltere'deki saldırıyı hatırlatıyor. İngiltere'deki olayda, 80 sağlık kuruluşu etkilenmiş ve binlerce randevu iptal edilmiş veya yeniden düzenlenmişti. Yetkililer, Romanya'daki saldırının ardından kapsamlı bir soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar