Revani tatlısı tarifi

Revani tatlısı tarifi
Şerbetli ve irmikli tatlı sevenler için harika bir seçenek olan, yapımı pratik ve hafif bir tatlı tarifi. Revani tatlısı nasıl yapılır? Gereken malzemeler nelerdir?

Ramazan ayında mutlaka sofralarda bulunan şerbetli, yapımı kolay, klasik bir tat... Akşam beş çayında, çat kapı gelen misafire hemen sunabileceğiniz az malzemeli revani tatlısı tarifi. Revani tatlısı nasıl yapılır? Gereken malzemeler nelerdir?

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limonun rendesi

Şerbeti için:

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu

Üzeri için:

Hindistan cevizi

Revani tatlısı nasıl yapılır?

Su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Şerbet kaynayınca kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Altını kapatmadan önce yarım limon sıkın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup köpürene kadar çırpalım.

Karışımın üzerine irmiği, yoğurdu, sıvı yağı, limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştıralım.

En son unu ekleyip, karıştıralım. Yağlanmış kalıba döküp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Fırından çıkardığımız sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim. Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi serpebilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar