Resmen açıklandı: EYT'lilere toplu para ödenecek!

Resmen açıklandı: EYT'lilere toplu para ödenecek!
EYT tasarısı ile emekli olmak için gün sayan 2 milyon 250 bin vatandaşa bir müjde daha geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran, EYT'lilerin toplu ödeme alacağını açıkladı.

EYT tasarısı ile emekli olacak vatandaşlar için çileli bekleyiş sona eriyor. Günler içerisinde Meclis''e gelmesi beklenen tasarı, TBMM''den geçerek Resmi Gazete''de yayınlanacak ve EYT''liler emeklilik hayallerine kavuşacak. Tasarıda hiçbir sınırlama ve yaş şartı olmayacağının açıklanması ile yüzleri gülen EYT''lilere bir müjde de EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran''dan geldi. Bu açıklamaya göre EYT''lileri maaşlarının yanı sıra bir de toplu ödeme bekliyor.

"YOĞUN TALEBE DAYANAMADIK"

Boran, EYT tasarısının netleşmesinin ardından sürekli sorulan "EYT''ye promosyon ne olacak?" sorularına cevap verirken, Denizbank yönetimi ile görüşme gerçekleştirildiğini duyurdu. Boran''ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Emeklilik kazanımı sonrası yoğun bir şekilde gelen PROMOSYON görüşme talebinize kayıtsız kalamadık. DENİZBANK Yönetimiyle yaptığımız görüşme sonucu çalışma başlatılacak olup; Yapılan her görüşmeyi, şeffaflık ve açıklık ilkemiz gereği sizlerle paylaşacağız." ifadelerine yer verildi. 



EYT''LİLERE NE KADAR PROMOSYON VERİLECEK?

Şu an için bankadan bankaya değişmekle birlikte emekliler için verilen promosyonlarda üst sınır 7500 lira olarak belirlendi. Ancak 2023''te emekli maaşlarının artması, en düşük emekli maaşının 5500 liraya çıkarılması gibi sebeplerle birçok banka EYT promosyonunda çok yüksek artışlara gitmeyi öngörüyor. 2 milyon 250 bin vatandaşı kendi müşteri yapmak isteyen bankalar çalışmalara hız verirken, Denizbank yönetimi tekliflerini Gönül Boran''a iletti. 

EYT''Lİ OLMAYAN EMEKLİLER DE YARARLANACAK

Geçmiş yıllarda promosyon kampanyasından yararlanan emekliler, EYT''liler için yükseltilecek zamlı promosyon kampanyasından da faydalanabilecek. Aldıkları promosyon, yeni promosyonlardan daha düşük olan vatandaşlar bankalarına başvurarak aradaki farkı talep edebilecek. 

10 BİN LİRAYI GEÇMESİ BEKLENİYOR

EYT''lilere ödenecek promosyon pazarlıkları tüm hızıyla sürerken, uzmanlara göre bankalar en düşük emekli maaşına bile 10 bin liradan az promosyon ödemeyecek. 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar