Resmen açıklandı! EYT'liler 1 Mart'ta yatacak ilk maaşını hangi bankadan alacak?

Resmen açıklandı! EYT'liler 1 Mart'ta yatacak ilk maaşını hangi bankadan alacak?
EYT düzenlemesi ile emekli olacak 2 milyon 250 bin vatandaşın ilk emekli maaşları 1 Mart'ta ödenecek. Ödenecek ilk maaşların hangi bankaya yatırılacağı belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün Bengütürk TV''de katıldığı programda Gökhan Altunkaş''ın sorularını yanıtladı. EYT''liler hakkında da açıklamalarda bulunan Bilgin, EYT''lilere ilk maaşların 1 Mart tarihinde ödeneceğinin müjdesini verdi. Bilgin''in sözleriyle ilk maaşı için heyecanlanan EYT''liler ilk emekli aylıklarını nereden alacaklarını merak ediyor. Bu sorunun cevabı da belli oldu. 

İLK MAAŞLAR PTT''DEN ALINACAK

Normal yolla emekli olan vatandaşlar gibi EYT yolu ile emekli olanların da ilk maaşları PTT''ye yatacak. Vatandaşlar istedikleri PTT şubesinden, yalnızca kimliklerini ibraz ederek maaşlarını çekebilecek. İlk maaşın ardından, maaşınızı başka bir bankaya taşımanız da mümkün. PTT''nin konu ile ilgili yaptığı açıklamada "SSK emeklileri ilk maaşlarını PTT''den almaktadırlar. Bu nedenle bu gruptaki emeklilerimizin maaşlarını PTT''den almak için herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır. Emekli Sandığı ve Bağkur emeklileri ise, SGK İl Müdürlüğüne müracaat ederek veya PTT işyerlerinden alacakları e-Devlet şifresiyle www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden maaşlarını PTT''ye taşıyabileceklerdir." ifadeleri kullanıldı.

EMEKLİ PROMOSYONU İÇİN MAAŞLAR TAŞINACAK MI?

Birçok özel ve kamu bankası emekli müşterilerine maaşlarını 3 yıl boyunca aynı bankadan alma sözü karşılığında nakit promosyon ödemesi gerçekleştiriyor. Emekli vatandaşlar, arzu etmeleri halinde e-Devlet''ten maaş aldıkları bankayı değiştirebilecekler. Bu işlem için öncelikle maaşınızı taşımak istediğiniz bankaya giderek hesap açtırmanız ve açılan hesap bilgilerini e-Devlet''te emekli maaşı taşıma ekranında girmeniz gerekiyor. 

MAAŞINIZI ALMAZSANIZ GERİ VERİLMEYECEK!

EYT kapsamında ödenecek aylıklar PTT''ye yatırılmaya başlanacak. Maaşına dokunmadan, birikmesini isteyen vatandaşlar için ise azami süre 12 ay. Eğer 12 ay sonunda maaşınızı çekmemiş olursanız söz konusu ücret PTT tarafından SGK''ya iade edilecek ve SGK, bu parayı geri vermeyecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar