Resmen açıklandı: Bütün borçlara yapılandırma geliyor!

Resmen açıklandı: Bütün borçlara yapılandırma geliyor!
Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketinde son aşamaya geldi. Paketin duyurusu 23 Ocak'taki kabine toplantısının ardından yapılacak. Peki yapılandırma paketi hangi borçları kapsıyor? Detaylar haberimizde...

Son olarak 2021''de çıkarılan yapılandırma paketinin daha kapsamlısı önümüzdeki günlerde Meclis''e gelecek. Devlete olan bütün borçlar yapılandırılabilecekken, belirli oranın altındaki borçların ise tamamen silinmesi bekleniyor.

HANGİ TARİHTEN ÖNCEKİ BORÇLAR YAPILANDIRILACAK?

Hazırlanan yapılandırma tasarısı kapsamında 31 Aralık 2022 öncesine ait bütün borçlar yapılandırılabilecek. 

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILACAK?

Kamuya ait bütün borçlar yapılandırma paketinin kapsamında olacak. 

Gümrük cezaları, trafik cezaları, KYK borçları, askerlik cezaları, nüfus cezaları, GSS prim borçları, belediye borçları, MTV borçları, otoyol ve köprü kaçak geçiş ücretleri şu an için yapılandırma kapsamına dahil edileceği kesin olan borçlar.  

YAPILANDIRMAYA NASIL BAŞVURULACAK?

Tasarının kapsamına giren borçlarınızı yapılandırmak için ister vergi dairesine bireysel başvuru isterseniz de e-Devlet kanalı ile yapılandırma başvurusunda bulunabilirsiniz. 

TRAFİK BORCU YAPILANDIRMA NASIL YAPILIR?

Aracınız üzerine kayıtlı borçlar trafik cezaları, sigorta borcu ya da MTV borçları gibi farklı sınıflara ayrılabiliyor. Bu sebeple trafik borcu yapılandıracak kişilerin bütün borçlarını birden yapılandırması mümkün. Tasarının açıklanmasının ardından vergi daireleri aracılığıyla trafik borçları yapılandırılabilecek



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar