Rektör bu kolonları görünce küplere bindi! "Allah’ım üniversitemizde bu binayı yapan müteahhidi..."

Rektör bu kolonları görünce küplere bindi! "Allah’ım üniversitemizde bu binayı yapan müteahhidi..."
Elazığ depreminde hasar alan binayı güçlendirme çalışmaları sırasında, ortaya çıkan hataları gören Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, isyan etti. Göktaş sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda, ”Allah’ım üniversitemizde bu binayı yapan müteahhidi sana havale ediyorum” ifadelerine yer verdi.

24 Ocak 2020'de meydana genel Elazığ depreminde Fırat Üniversitesi’nde yer alan ve 1984 yılında yapılan Fen Fakültesi D Blok orta hasar görmüş ve güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekilmişti. Depremin ardından Fırat Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş da söz konusu fakülte binasında tüm incelemelerin yapılması gerektiği talimatını vererek olası bir sorunun önüne geçmek amacıyla kolonların incelenmesini talep etti. 

ÇEVRESİ TEMİZLENEN KOLONDA...

Göktaş'ın talimatı doğrultusunda, çalışmalar başlatıldı ancak, ancak fakültesi binasının inşaatında ciddi hatalar yapıldığı görüldü. Bir kolondaki kaydırma ise net olarak ortaya çıktı. Güçlendirmek için çevresi temizlenen kolonda kaydırma olduğu ve kolonun üst kısmıyla zemin kısmı arasında fark olduğu tespit edildi.

"BU BİNAYI YAPAN MÜSLÜMAN DEĞİL DESEM, İNANCIMA TERS"

Bina inşaatında yapılan hataya tepki gösteren Rektör Göktaş, Facebook'tan yaptığı bir paylaşım ile durum isyan etti. Göktaş, "Allah korkusu olmadığı için desem müslüman bir ülkeyiz. Bu binayı yapan müslüman değil, desem inancıma ters. En iyisi, 'Allahım Üniversitemizde bu binayı yapan müteahhiti sana havale ediyorum' deyip kapatayım" ifadelerine yer verdi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar