Reha Kazar: "Fenerbahçe'nin bu işe sıkı sarılması gerek yoksa..."

Reha Kazar: "Fenerbahçe'nin bu işe sıkı sarılması gerek yoksa..."
Fenerbahçe ileride kalıyor ve geri dönmekte zaman zaman güçlük yaşıyor. Rakipler de bunu bildiği için goller hep ani ataklardan geliyor. 10 kişilik Kasımpaşa'dan kontra atak sonrası gelen korner ve yenilen gol ile yine aynı senaryo...

REHA KAZAR / GÜNBOYU

Maç dengeli başladı, Kasımpaşa da ön alanda baskı yapmaya başladı diyerek yazımın hazırlığını yapıyordum ki, Fenerbahçe penaltı kazandı. 6. dakikada penaltıdan bulduğu gol ile maça 1-0 önde başladı sarı lacivertli ekip.

Kasımpaşa ileriye uzun toplarla Kotia ve Yusuf Erdoğan'ı kullanmaya çalışsa da, Ersun Yanal'ın öğrencileri rakibine çok yakın oynadığı için bu plan pek tutmadı.

Victor Moses geçen sene ileriye gittiği zaman geri dönüşlerde sıkıntı yaşıyordu fakat özellikle bu sezon oynadığı maçlara dikkat ediyorum, Moses geri gelerek Isla'ya çok yardımcı oluyor. Yusuf Erdoğan'a baskı konusunda büyük rol oynadı bu akşam.

"Bir stoper nasıl olmalı?" konulu video yapacak olsam, videonun içerisine en başta yazacağım isimlerden birisi Serdar Aziz olur. Serdar Aziz'in sakatlık sorunu olmasa, Avrupa'da çoğu takımda rahatlıkla oynayabileceğini düşünüyorum.

Kasımpaşa'nın bulduğu golde Koita'nın topu dirseğiyle kontrol ettiğini gördüm. Haklı olarak Fenerbahçe taraftarının da buna tepkisi vardı. Gölün ardından devreye 'İlahi Adalet' girdi ve Fenerbahçe bir penaltı daha kazanarak, öne geçti.

Yalnız şuna değinmek istiyorum, Kayserispor maçında da buna değindim, Fenerbahçe ileride kalıyor ve geri dönmekte zaman zaman güçlük yaşıyor. Rakipler de bunu bildiği için goller hep ani ataklardan geliyor. 10 kişilik Kasımpaşa'dan kontra atak sonrası gelen korner ve yenilen gol ile yine aynı senaryo. Fenerbahçe'nin bu işe sıkı çalışması gerek zira Fenerbahçe'yi zorlu bir fikstür bekliyor.

Fenerbahçe'nin zayıf kaldığı bir taraf ise sol kanat ve sol bek. Garry Rodrigues istenilen performansı vermiş değil. Hasan Ali Kaldırım sakatlık sonrası çok pasif. Devre arasında Fenerbahçe bir sol açık, bir de sol bek bakmalı.

Nihayetinde Fenerbahçe kazanmasını bildi ve maç fazlasıyla liderliği ele aldı. Fenerbahçeli taraftarlar hafta sonunu rahat şekilde geçirecekler.

Kanarya adına zor bir maç oldu, ben daha kolay bir maç bekliyordum açıkçası. Altay ve Serdar Aziz maçın yıldızları.

Twitter: @kazarre13

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar